Судний тиждень, весільний марафон і чорні млинці

Судний тиждень, весільний марафон і чорні млинці

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Супрун vs. Мосійчук: у четвер, 14 лютого, Окружний адміністративний суд Києва скасував заходи забезпечення позову Ігоря Мосійчука до в.о. міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун щодо відсутності в неї повноважень міністра. Як повідомили в суді, рішення пов'язане з тим, що Кабінет Міністрів напередодні виправив правові неузгодження щодо виконання нею обов'язків міністра.

Розгляд же по суті позову нардепа Мосійчука щодо міністерських повноважень Супрун розпочався 15 лютого. На момент написання матеріалу суддя Каракашьян взяв самовідвід і пішов у нарадчу кімнату, щоб підготувати відповідне рішення.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Тим часом у столиці тривав розгляд іншої резонансної справи – щодо вбивства активістки Катерини Гандзюк. У ніч на 15 лютого Шевченківський райсуд заарештував підозрюваного в замовленні злочину – голову Херсонської облради Владислава Мангера – до 3 березня з правом внесення застави розміром 2 млн 497 тисяч гривень. У п'ятницю вдень стало відомо про те, що за Мангера внесли відповідну заставу.

Фото: Олена Худякова

Ще один суд, пов'язаний зі справою Гандзюк, також відбувся цього тижня в столиці. У вівторок, 12 лютого, Печерський райсуд Києва обрав підозрюваному в побитті активіста поліцейському Василю Мельникову запобіжний захід – тримання під вартою з альтернативою застави розміром 115 тис. грн.

Сутичка між спецпризначенцями поліції і групою активістів, які прибули на підтримку раніше затриманих учасників акції "Хто замовив Катю Гандзюк?", сталася 9 лютого біля Подільського райуправління поліції. На відео із затриманням зафіксовано, що один зі спецпризначенців ударив активіста зі словами "Лягай, Бандера!". 10 лютого голова поліції Києва Андрій Крищенко вибачився за дії поліцейських і пообіцяв провести службове розслідування. 12 лютого слідчі ДБР повідомили співробітнику поліції про підозру в застосуванні насильства до одного з активістів.

Водночас поки точно не встановлено, кому належать слова "Лягай, Бандера!", тому представники обвинувачення ці слова Мельникову не приписували. Сам поліцейський на запитання журналістів відповідати відмовився. Суд звільнив його під заставу, яку вніс голова Соціалістичної партії, кандидат в президенти України Ілля Кива. Водночас кандидат у президенти України від "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул заявив, що також вніс заставу за поліцейського.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

У Боздоському парку обласного центру Закарпаття відбувся ювілейний – десятий – гастрономічний фестиваль "Ужгородська палачінта" (палачінтою називають млинець із начинкою). Зимове свято гріло відвідувачів не лише млинцями на різний смак та гарячим глінтвейном, а й веселими конкурсами, цікавими розіграшами, запальними концертними виступами. Як і щороку, члени конкурсного журі обирали найсмачніші та найоригінальніші млинці. Цьогоріч судді відзначили креатив команди "Чаклунки", які приготували млинці чорного кольору.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

А в останній день фесту учасники традиційно вогнем провели зиму та зустріли весну. Під час фаєр-шоу місцеві артисти не лише продемонстрували майстерність володіння вогнем, а й під оплески містян спалили Мару.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

"Весільний марафон": цьогоріч 1836 пар в Україні вирішили одружитися у свято закоханих - День святого Валентина. В областях та в місті Києві 14 лютого прийом заяв про шлюб та проведення державної реєстрації тривав до опівночі у визначених ДРАЦСах.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

А в межах проекту "Ювілейне весілля" шістьом парам, які одружені понад 50 років, вручили повторні свідоцтва про шлюб.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

У переддень свята закоханих у світі відзначили Міжнародний день презерватива. Київ долучився до святкування і влаштував кілька тематичних заходів. Зокрема, в столичному парку Шевченка відбулося відкриття вуличної арт-інсталяції з елементом доповненої реальності про безпечний секс. Її автором став Володимир Бєлоконь, який назвав свою роботу "Кохання".

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

У столиці Національний музей Тараса Шевченка, київська підземка та ілюстратор Aleksandr Grekhov презентували виставку "Квантовий стрибок Шевченка. Метро". На постерах класик української літератури постав у нетипових для себе образах – Термінатора, Барака Обами, Че Гевари, учасника гурту Kiss й навіть супергероя Спайдермена. За задумом авторів, проект – це сплав вільнодумства та науки, спроба осучаснити старе та архівувати популярні культурні образи.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Юрій Рильчук
Фото: Юрій Рильчук

Келих з вином під час IX дегустаційного з'їзду виноробів Прикарпаття в Івано-Франківську.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Молоді люди монтують фотозону з нагоди Дня святого Валентина в Ужгороді.

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

Боєць Національної гвардії України дарує жінці повітряну кульку в формі серця під час флешмобу до Дня закоханих у Харкові.

Фото: Геннадій Мінченко
Фото: Геннадій Мінченко

Інсталяція в формі дракона під час фестивалю гігантських китайських ліхтарів на Співочому полі столиці.

Фото: Олександр Лапін
Фото: Олександр Лапін

Ігровий момент матчу 11-го туру жіночої Суперліги XXVІІІ чемпіонату України з волейболу між вінницьким ВК "Білозгар-Медуніверситет" та хмельницьким ВК "Новатор", що завершився перемогою господарів майданчика з рахунком 3:1, у Вінниці.

Фото: Ніна Ляшонок
Фото: Ніна Ляшонок

Буксир "Паралель", що зазнав аварії 18 листопада в Чорному морі, поруч із пляжем "Дельфін" в Одесі.

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

Ведмідь, який перебуває на карантині в приватному зоопарку "Реабілітаційний центр для великих хижаків", у Василівці Запорізької області.

Фото: Юрій Рильчук
Фото: Юрій Рильчук

Виріб, представлений в межах засідання творчого клубу "Гуцульська скриня"в Івано-Франківську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-