МЗС з'ясовує, чи постраждали українці у Новій Зеландії

МЗС з'ясовує, чи постраждали українці у Новій Зеландії

Укрінформ
Український консул в Австралії з'ясовує, чи були серед постраждалих унаслідок террористичного акту в Новій Зеландії громадяни України.

Про це повідомив у Twitter Департамент консульської служби МЗС.

"Теракт у Новій Зеландії: консул України в Австралії підтримує контакт із МЗС Нової Зеландії з метою уточнення, чи можуть бути серед постраждалих громадяни України. Консул: + 61 488 231 640", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у результаті стрілянини в двох мечетях міста Крайстчерч в Новій Зеландії загинуло до 30 осіб, поліція заарештувала чотирьох підозрюваних.

Читайте також: Один із нападників на мечеті в Новій Зеландії завтра постане перед судом

Як повідомлялося раніше, вбивця вів пряму трансляцію розстрілу парафіян у мечеті Аль-Нур у новозеландському місті Крайстчерч упродовж 17 хвилин.

Сам він називає себе Брентоном Таррантом. Це 28-річний уродженець Австралії.

Пряма трансляція почалася, коли бойовик під'їхав на бежевому мінівені до мечеті Аль-Нур на Дінс-Авеню і припаркував машину на прилеглій дорозі. На відео стрільця видно, що на передньому сидінні і в багажнику автомобіля знаходиться зброя, боєприпаси та каністри з бензином.

Одним із озброєних людей є австралієць, який написав 37-сторінковий маніфест, що описує його наміри. У ньому злочинець зазначає: "Це терористичний акт".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-