Медведчук продає свій елітний маєток під Києвом — ЦПК

Медведчук продає свій елітний маєток під Києвом — ЦПК

Фото
Укрінформ
Віктор Медведчук, лідер руху "Український вибір" та кум російського президента Володимира Путіна, продає свій маєток та землю під Києвом.

Оголошення про продаж розмістили в закритій групі ріелторів 14 березня 2019 року, повідомляє Центр протидії корупції.

"Будинок-хонка площею 1125 метрів квадратних, оточений понад 30 га землі, зведений у місті Українка на березі річки Стугни в Обухівському районі Київської області. Одна сотка володінь ідейного натхненника "Українського вибору" оцінена ним у 4,5 тисячі доларів. На території є причал, вертолітний майданчик, елінг, гостьовий будинок на 200 метрів квадратних та басейн. Загалом маєток майбутньому господарю обійдеться під 360 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, кілька років тому журналісти згадували цей маєток у своєму розслідуванні про нерухомість політика. Тоді зазначалося, що ці землі були виділені фірмі Медведчука у 2000-х нібито під рекреаційний об’єкт.

Читайте також: ГПУ відкрила провадження щодо Медведчука про держзраду

"Зараз вказана територія розбита на кадастровій карті на дві ділянки, хоча й продається єдиним майновим комплексом. Більшою, на 24,4 га, володіє ТОВ "Інвестиційна компанія "Спорт-Тур". Його кінцевим бенефіціарним власником є дружина політика Оксана Марченко. Інша ділянка записана на ТОВ "Компанія з управління активами "Мтір Ессет Менеджмент", за якою стоять кілька кіпрських офшорних компаній", - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-