Торік на інтернет-магазини поскаржилися 1,3 тисячі українців

Торік на інтернет-магазини поскаржилися 1,3 тисячі українців

Укрінформ
У 2018 році до Держпродспоживслужби надійшли понад 1,3 тисячі скарг від споживачів на інтернет-магазини.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті відомства.

"У 2018 році до Держпродспоживслужби надійшло понад 20,9 тис. звернень споживачів щодо порушення їх прав при придбанні продукції, з них понад 1,3 тис. - щодо придбання товарів в інтернет-магазинах", - йдеться у повідомленні.

Як зазначали у Держслужбі, порівняно з 2017 роком спостерігається тенденція до збільшення загальної кількості скарг споживачів: у 2018 році загальна кількість звернень збільшилася на 6% (з 19,7 до 20,9 тис.), а чисельність скарг на інтернет-магазини збільшилася на 3,7% (з 1,275 тис. до 1,322 тис.).

"Аналіз скарг споживачів, що надходять на адресу Держпродспоживслужби, свідчить, що інтернет-магазини на своїх сайтах не надають інформацію про організаційно-правову форму, повне найменування та адресу місцезнаходження суб’єкта господарювання, що призводить до масових порушень прав споживачів на інформацію про продавця та на висловлення незадоволення споживачами отриманими товарами та послугами", - відзначили у відомстві.

У Держпродспоживслужбі наголошують, що на сьогодні "необхідне нормативне врегулювання діяльності інтернет-магазинів, в т.ч. інформаційних посередників з метою запобігання порушень прав споживачів, легалізації та виведення з тіні значного сегменту малого та середнього бізнесу".

Читайте також: Держспоживслужба назвала сферу, де виявила найбільше порушень при ціноутворенні

Зазначається, що у Верховній Раді вже зареєстровано проект закону "Про внесення змін до Закону України «Про захист прав споживачів" та деяких законодавчих актів України щодо заходів з детінізації діяльності суб’єктів електронної комерції" (№ 6754).

Проект закону передбачає надання Держпродспоживслужбі повноважень приймати рішення про призупинення доступу до веб-сайту (чи іншого засобу представлення інформації як в мережі Інтернет, так і в інших інформаційно-комунікаційних системах) у випадках, визначених Законом України "Про електронну комерцію", а також надавати приписи про усунення порушень у випадках, визначених Законом України "Про електронну комерцію".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-