Комітет Ради схвалив часткову легалізацію марихуани

Комітет Ради схвалив часткову легалізацію марихуани

Укрінформ
Комітет Верховної Ради України з прав людини розглянув петицію щодо легалізації медичної марихуани, яка набрала 25 тисяч голосів.

Повідомляється, що петицію підтримали всі члени комітету, передає Громадське.

Члени комітету вирішили створити робочу групу, яка розробить проект закону про врегулювання медичного застосування канабісу. Також Комітет звернеться до Кабміну з пропозицією внести зміни в перелік наркотичних засобів, дозволивши використання канабісу в медичних і дослідницьких цілях.

Читайте також: Противники "конопляного" маршу порвали плакати з канабісом

За словами голови громадського об'єднання "Афіна. Жінки проти раку" Ніни Резніченко, легалізація канабісу полегшить перебіг хвороби у онкохворих пацієнтів.

"У нашій спільноті за останні 2 роки померли понад 55 жінок. З них як мінімум 8 жінок вживали нелегально препарати з медичного канабісу і виживали наступним чином. Їх штовхнули в руки незаконного бізнесу", - зазначила Резніченко.

Читайте також: На сербсько-болгарської кордоні вилучили більше тонни марихуани

Як раніше повідомляло агентство, нещодавно в Україні знову повернулися до активних дискусій про необхідність легалізації медичного канабісу (психотропні препарати, отримані з конопель) і більш того — відповідна петиція вже з'явилася на сайті Верховної Ради від 30 січня. Менше ніж за тиждень петиція зібрала більше половини необхідних голосів — 14 354 з необхідних 25 тисяч. На підтримку петиції вже висловилася в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, зазначивши, що медичний канабіс допомагає полегшити страждання пацієнтів і нормалізувати самопочуття при ряді важких захворювань і станів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-