В Україні планують перевіряти шлюби на фіктивність

В Україні планують перевіряти шлюби на фіктивність

Укрінформ
Державна міграційна служба України наразі розробляє алгоритми перевірки шлюбів на предмет їхньої фіктивності.

Про це у інтерв’ю «Цензор.нет» поінформувала голова ДМСУ Наталія Науменко, передає Укрінформ.

«Ми зробили запобіжники для так званого фіктивного шлюбу, і ми розробляємо зараз процедури перевірки. Яка наша філософія? Ти уклав шлюб - ти маєш на це право. Але це ще не підстава отримати дозвіл на проживання в Україні. Для того, щоб отримати цей дозвіл, ти маєш також пройти співбесіди з міграційною службою, довести, що у вас з дружиною є спільний побут, спільна історія стосунків, і ви плануєте довго і щасливо жити в шлюбі», - заявила вона.

За її словами, фіктивний шлюб починається не з міграційної служби, він починається з Мін’юсту.

«Тому ми постійно працюємо з Мін’юстом, доводимо їм, що потрібно більш жорстко підходити до шлюбів іноземців. Однак їхня позиція така, що йдеться про права людини, і якщо навіть різниця в віці в 40 років, це ж кохання, тому змінювати вони нічого не планують. Тому ми пішли іншим шляхом. І враховуючи досвід країн Європи, розробили законопроєкт, який ухвалено влітку цього року», - поінформувала голова ДМСУ.

Читайте також: В Україні можуть дозволити розлучення під час вагітності - Рада ухвалила законопроєкт

Науменко зазначила, що цей законопроєкт (окрім створення запобіжників для фіктивного шлюбу – ред.) спрощує багато питань в міграційній сфері.

«Наприклад, ми відмовляємось від квоти імміграції. Це коли кожен рік держава квотує, скільки осіб по шлюбу має право отримати дозвіл на імміграцію або скільки спеціалістів в тій чи іншій сфері мають отримати дозвіл на імміграцію. Як на мене, такі квоти – це елемент, який створює якісь корупційні чинники і дозволяє маніпулювати певними процесами. Не повністю, звісно, все відпустити, регулювання теж буде», - заявила вона.

Читайте також: У 2033 році населення України становитиме близько 35 мільйонів - Лібанова

Як повідомлялося, уряд розширив коло іноземців та апатридів, які мають право отримати дозвіл на імміграцію.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-