ВАКС почав розгляд по суті справи Коболєва

ВАКС почав розгляд по суті справи Коболєва

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд розпочав розгляд по суті у справі, порушеній проти колишнього голови правління Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Андрія Коболєва.

Про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«14 грудня 2023 року за результатами підготовчого засідання колегія суддів Вищого антикорупційного суду відмовила стороні захисту в поверненні обвинувального акту, призначила до розгляду по суті та розпочала розгляд у справі стосовно колишнього Голови правління НАК «Нафтогаз України», – ідеться у повідомленні.

Читайте також: ВАКС залишив у силі вирок ексголові Державіаслужби

Прокурор у судовому засіданні оголосила короткий виклад обвинувального акту.

Наступне засідання у справі призначене на 4 січня наступного року.

У САП наголосили, що протягом 2018-2021 років службові особи Нафтогазу не сприяли розслідуванню, ховаючи від слідства документи та матеріали компанії, необхідні для встановлення обставин вчинення злочину.

Як повідомляв Укрінформ, 19 січня колишньому голові правління НАК «Нафтогаз України» Андрію Коболєву оголосили підозру. За версією слідства, експосадовець у незаконний спосіб забезпечив собі виплату премій на понад 229 млн гривень.

Того ж дня Коболєв заявив, що «не буде ховатись та доводитиме свою правоту».

У квітні Національне антикорупційне бюро України оголосило про завершення слідства у справі стосовно Коболєва. Причиною стала відмова ВАКС задовольнити клопотання про продовження термінів досудового розслідування.

Дії експосадовця кваліфікували за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) Кримінального кодексу України.

У подальшому правоохоронці подали до ВАКС нове клопотання про продовження термінів досудового розслідування у справі проти ексочільника Нафтогазу у зв'язку з появою чергових доказів.

1 грудня САП скерувала обвинувальний акт стосовно Коболєва до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-