Справа Князєва: захист мусить ознайомитись з матеріалами до 1 березня

Справа Князєва: захист мусить ознайомитись з матеріалами до 1 березня

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд обмежив строк ознайомлення з матеріалами справи щодо колишнього голови Верховного Суду Всеволода Князєва до 1 березня 2024 року.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура, передає Укрінформ.

«26 грудня 2023 року слідчий суддя ВАКС за клопотанням сторони обвинувачення обмежив стороні захисту строк ознайомлення з матеріалами у справі стосовно колишнього голови Верховного суду, підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 КК України). Згідно з ч. 10 ст. 290 КПК України встановлено строк для ознайомлення до 1 березня 2024 р. включно», - поінформували у САП.

У відомстві зауважили, що після спливання цього часу сторона кримінального провадження вважатиметься такою, що реалізувала своє право на доступ до матеріалів.

Читайте також: Адвокат, який фігурує у справі Князєва, пішов на угоду зі слідством і отримав умовний термін

Як повідомлялося, 15 травня НАБУ заявило про викриття масштабної корупції у Верховному суді. Правоохоронці затримали тодішнього голову ВС Всеволода Князєва.

Під час пленуму Верховного суду 140 суддів підтримали висловлення Князєву недовіри. Також була ухвалена постанова пленуму про припинення повноважень голови ВС.

18 травня Вища рада правосуддя дала дозвіл на утримання Князєва під вартою.

Того ж дня ВАКС обрав ексголові Верховного суду запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 107,3 млн грн застави. Надалі Апеляційна палата ВАКС зменшила суму застави спочатку до 75 млн грн, а згодом до 55 млн грн.

7 вересня ВАКС продовжив термін тримання під вартою колишнього голови ВС до 16 жовтня з можливістю внесення 55 млн грн застави.

26 вересня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила Князєва у СІЗО, але зменшила заставу до 45 млн грн.

13 жовтня ВАКС ще на два місяці продовжив дію запобіжного заходу ексголові ВС Князєву і зменшив розмір застави з 45 млн грн до 35 млн грн.

5 грудня ВАКС продовжив дію запобіжного заходу Князєву і зменшив йому розмір застави з 35 млн грн до 27 млн грн.

21 грудня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду зменшила розмір застави для колишнього голови Верховного Суду з 27 до 20 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-