Понад 50% ветеранів хотіли б відкрити власну справу - Мінреінтеграції

Понад 50% ветеранів хотіли б відкрити власну справу - Мінреінтеграції

Укрінформ
В Україні понад 50% ветеранів хотіли б відкрити власний бізнес.

Про це передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Міністерства з питань регінтеграції тимчасово окупованих територій.

За словами віцепрем'єр-міністра України Ірини Верещук, перенавчання та працевлаштування ветеранів — це одна із передумов успішної реінтеграції в цивільному житті.

«Ветерани мають дивитися у майбутнє. Їхнє перенавчання та працевлаштування — це одна із передумов успішної реінтеграції в цивільному житті», — наголосила вона під час наради з питань ветеранської політики.

Читайте також: Роботодавців треба стимулювати до працевлаштування ветеранів - Мінекономіки

Як свідчать результати дослідження «Працевлаштування ветеранів: актуальні запити й виклики», після звільнення в запас ветерани мають чималий підприємницький та управлінський потенціал, який вони готові використати у мирному житті, а своєю чергою держава має лише допомогти їм у цьому.

У Мінреінтеграції підкреслюють, що ключову роль для успішної інтеграції у ринок праці повинні зіграти належна комунікація з боку держави, дебюрократизація та цифровизація, а також програми щодо навчання та перенавчання ветеранів.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів планує створення у 2024 році Єдиного державного реєстру ветеранів, аби кожен герой міг скористатися пільгами та інструментами підтримки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-