ВАКС залишив під вартою організатора схеми з «нафтопродуктами Курченка»

ВАКС залишив під вартою організатора схеми з «нафтопродуктами Курченка»

Укрінформ
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід одному з організаторів схеми заволодіння арештованими нафтопродуктами вартістю майже мільярд гривень.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила у Фейсбуці.

«4 березня 2024 року Апеляційна палата ВАКС підтримала позицію прокурора САП та відмовила у задоволенні апеляційної скарги сторони захисту на рішення слідчого судді ВАКС від 13.02.2024, яким до підприємця – одного з організаторів злочинної організації, яка заволоділа нафтопродуктами на загальну суму 967 млн грн, арештованими у справі власника так званої групи компаній «Східно-Європейська паливно-енергетична компанія» (СЄПЕК), застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 363,360 млн грн застави», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: САП вважає, що існує ризик переховування Пашинського від слідства

Крім того, колегія суддів АП ВАКС залишила без змін і запобіжний захід, який було застосовано до співучасника цієї схеми – тримання під вартою та понад 9 млн грн застави.

Ухвали АП ВАКС набирають законної сили з моменту проголошення, є остаточними та оскарженню не підлягають.

Як повідомляв Укрінформ, 12 лютого правоохоронці викрили колишнього народного депутата та його спільників у незаконному привласненні і продажі 97 тисяч тонн конфіскованих державою нафтопродуктів. Імені ні колишнього народного обранця, ні інших фігурантів СБУ не вказала.

Читайте також: «Нафтопродукти Курченка»: у НАБУ пояснили, чому підозру у справі оголосили через п'ять років

Водночас у Фейсбуці ексдепутат Сергій Пашинський повідомив, що із обшуками у справі про передачу «нафтопродуктів Курченка» правоохоронці завітали до його помешкання.

13 лютого ВАКС обрав запобіжний захід одному з організаторів схеми заволодіння арештованими нафтопродуктами вартістю майже мільярд гривень – тримання під вартою та понад 300 млн грн застави.

26 лютого ВАКС обрав запобіжний захід Пашинському у вигляді тримання під вартою до 25 квітня з можливістю внесення застави у 272,5 млн грн.

А вже 27 лютого колишній народний депутат, голова Національної асоціації підприємств оборонної промисловості України Пашинський заявив, що вийшов на свободу після внесення за нього підприємствами-членами асоціації повної застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-