В Укроборонпромі створили центр реінтеграції ветеранів

В Укроборонпромі створили центр реінтеграції ветеранів

Укрінформ
АТ «Українська оборонна промисловість» відкрило центр реінтеграції ветеранів, який сприятиме адаптації демобілізованих військових до цивільного життя.

Про це повідомила пресслужба УОП у Телеграмі, передає Укрінформ.

Наголошується, що відповідне рішення затвердила наглядова рада АТ.

«Завдання центру - не звичне працевлаштування ветеранів і ветеранок й залучення на підприємства військових з бойовим досвідом, а системна робота. Вона спрямована на всебічну підтримку та адаптацію таких людей до цивільного життя», - йдеться в повідомленні.

Крім того, у центрі готуватимуть підприємства, що входять до складу УОП, до повернення на роботу ветеранів, організують навчання для керівників і робітників, перенавчання та підвищення кваліфікації для ветеранів (за потреби), залучення до досліджень і тестування продукції з урахуванням бойового досвіду тощо. Передбачено програми з психологічного та фізичного відновлення та поява патронатного напрямку. Він буде взаємодіяти з мобілізованими працівниками та їх родинами, надавати їм інформаційно-консультаційну, юридичну, психологічну та іншу підтримку завдяки власним ресурсам і партнерству з державними установами та громадськими організаціями.

Читайте також: Необхідно максимально працевлаштувати демобілізованих військових - голова Нацполіції

Особливу увагу приділятимуть інклюзивності робочих місць, поліпшенню взаєморозуміння та створенню належної корпоративної культури. Для цього центр працюватиме з колективами, куди приходять колишні військові.

Наразі в Укроборонпромі працюють понад 500 ветеранів російсько-української війни, понад 1600 зброярів захищають Україну в складі Сил оборони.

Як повідомляв Укрінформ, Український католицький університет створює простір, покликаний надавати підтримку військовослужбовцям, які повертаються з війни, та їхнім близьким.

Фото: АрміяInform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-