Зеленський взяв участь в іфтарі з нагоди місяця Рамадан і нагородив воїнів-мусульман

Зеленський взяв участь в іфтарі з нагоди місяця Рамадан і нагородив воїнів-мусульман

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський, а також політичне і військове керівництво країни взяли участь в іфтарі з нагоди священного для мусульман місяця Рамадан.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

"Торік ми започаткували нову традицію – разом відзначати священний Рамадан: і політичне керівництво нашої держави, і військове командування, і представники нашої, української, мусульманської спільноти, і Меджліс кримськотатарського народу, і дипломатичний корпус – всі разом. Єдність завжди важлива. Тим більше єдність важлива, коли життя затьмарене війною та ударами зла", - зазначив Зеленський.

За його словами, від 11 березня, коли в цьому році почався Рамадан, для всіх українців, для української мусульманської спільноти не було жодного спокійного й безпечного дня без російського терору.

Зеленський взяв участь у іфтарі з нагоди місяця Рамадан і нагородив воїнів-мусульман / Фото: ОП

"Для Путіна немає нічого святого і цінного – йому все одно, кого наражати на страждання і яку віру нищити, бо він сам вірить лише в насильство. І він повинен програти – обовʼязково. Саме це забезпечують усі наші люди разом – кожен, хто докладає зусиль заради спільного блага. Сказав це під час участі в іфтарі. Хай цей час Рамадану підтримає всіх нас – наших людей, нашу державу. І хай наша єдність буде незмінною. Світлого Рамадану!", - наголосив Зеленський.

Читайте також: Зеленський відзначив ефективні методи СБУ для протидії ворогу

Як повідомляє сайт Президента, захід відбувся на території Духовного управління мусульман Криму.

Глава держави висловив вдячність усім присутнім, тим, хто воює, працює заради України, хто допомагає державі та не підкоряється злу.

«Хочу відзначити воїнів-мусульман – усіх, хто у складі Сил оборони та безпеки України захищає нашу державу, нашу свободу. Дякую кожному нашому воїну за хоробрість. Усім, хто наближає звільнення всієї нашої землі й нашого Криму», – наголосив Президент.

Разом із Володимиром Зеленським іфтар розділили українські військовослужбовці-мусульмани, котрі нині захищають країну у лавах Збройних Сил України. Президент вручив ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та «За мужність» ІІІ ступеня розвідникам, артилеристам, кулеметникам, штурмовикам, які проявили мужність і самовідданість у захисті суверенітету й територіальної цілісності України.

Як повідомлялось, цього року Рамадан розпочався після заходу сонця 10 березня, тож перший день посту припав на 11 березня. Іфтар — розговіння, вечірній прийом їжі під час Рамадану. Проводиться після вечірньої молитви за місцевим часом. Піст триватиме місяць і завершиться святом Рамазан-байрам 10 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-