УКРІНФОРМ: ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (22 - 28 березня 2024 року)

УКРІНФОРМ: ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (22 - 28 березня 2024 року)

Укрінформ
Два роки звільнення Ірпеня, життя у прифронтових районах, фейки про теракт підмосковному концертному залі - теми, що висвітлював Укрінформ у період з 22 по 28 березня.

Два роки тому українські захисники звільнили Ірпінь на Київщині. Місто стримало ворога на шляху до столиці та отримало звання «Місто-Герой». Російські загарбники перебували тут 23 дні. Унаслідок запеклих боїв було зруйновано 70% соціальної та житлової інфраструктур, загинуло майже 300 місцевих жителів. Про те, як відбувалося звільнення Ірпеня від російських загарбників, Укрінформ поговорив із бійцем, що визволяв містечка Київщини.

Укрінформ регулярно висвітлює життя українців, які живуть у прифронтових районах. Чи є життя під щоденними обстрілами, чому не хочуть евакуйовуватися та у які ігри грають діти за 20 км від окупованих росією територій у репортажі про село Приморське

28 березня – перша річниця створення групи поліцейських-парамедиків у Запорізькій області. Вона обслуговує місто Запоріжжя та прифронтові громади. Парамедики працюють цілодобово. За цей рік на їхньому рахунку – близько 100 виїздів та ще більше – врятованих життів, зокрема дітей. Про те, як правоохоронці-парамедики несуть службу у прифронтових населених пунктах Запоріжжя, куди не може дістатися «швидка» - у репортажі кореспондентів Укрінформу

25 березня Київ здригнувся від вибухів. Перші вибухи пролунали менш як за 10 секунд після оголошення повітряної тривоги – по столиці окупанти запустили дві балістичні ракети. Повітряні сили їх успішно збили. Про які ракети йдеться, з’ясовували журналісти Укрінформу

Укрінформ аналізував - чи потрібна Україні спеціальна економічна прокуратура? У матеріалі йдеться про ініціативу депутатів створити в Україні новий наглядовий правоохоронний орган. За задумом, він має здійснювати процесуальний нагляд у кримінальних провадженнях Бюро економічної безпеки, для чого її потрібно виокремити зі структури Генпрокуратури. Ініціатори вважають, що СЕП посилить інституційну спроможність Бюро економічної безпеки.

Популярною серед читачів є тема заморожених російських активів та передачі їх росії. Минулого тижня під час засідання Ради асоціації Україна–ЄС високий представник ЄС Жозеп Боррель запропонував скерувати на користь України відсоткові нарахування на заморожені російські активи.   Про ризики та механізми конфіскації російських активів на користь України та чому в ЄС не наважуються передати їх Україні - читайте на сайті Укрінформу.

Фото: AA

22 березня у концертному залі «Крокус Сіті Хол» в місті Красногорськ у Підмосков’ї стався теракт, внаслідок якого, за останніми даними загинуло 137 людей. Російська пропаганда використала його для того, щоб вкотре очорнити Україну. Намагаючись знайти український слід, пропагандисти одразу почали створювати фейки. Головний наратив – Україна причетна до теракту. Фактчекери Укрінформу опублікували низку контенту, у яких спростовують фейки російської пропаганди. Зокрема, про фото паспортів українців, нібито причетних до теракту в РФ, у чому кривавий фокус путінського «Крокуса», як Москва спекулює на темі теракту в «Крокусі» проти України та інші.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки разом з партнерами провів Kyiv StratCom Forum 2024: як комунікувати нові виклики перед Україною і світом (стратегія на майбутнє). Протягом двох днів комунікаційники з України, країн Європи та Америки обговорювали те, як Україна має комунікувати нові виклики в інформаційній війні з росією. Також фахівці окреслили потреби України на міжнародній арені в умовах зменшення уваги до російсько-української війни.

Також у звітний період Цент опублікував 5 дайджестів з моніторингом російської пропаганди та дезінформації. 

Також Укрінформ продовжив публікувати матеріали до стратегічних наративів:

У період з 22 по 28 березня, на україномовній версії сайту Укрінформу опубліковано 1 832 новини, 46 публікацій, 3 інтерв’ю та 33 матеріали у рубриці “Експертиза”. 

Топ-5 матеріалів з найкращими переглядами:

Цитованість матеріалів Укрінформу з 22 по 28 березня (дані за результатами аналізу з використанням системи YouScan).

Показники щодо цитованості - ТОП-5 матеріалів по найбільшому потенційному охопленню аудиторії:

Загальна кількість посилань за звітний період - 14 175 (попередні дані - 15 666 )

Фото Укрінформ у провідних іноземних медіа

New York Post

Серед ексклюзивних інтерв’ю опублікованих на сайті Укрінформу у період з 22 по 28 березня:

Фото надала Луганська ОВА

Фото: Сергій Козлов

Відеоверсія інтерв’ю

Показники щодо загальної відвідуваності україномовної та іншомовної версій сайту за звітний період  —  понад 2,5 млн (попередні 7 днів - 1,38 млн), переглядів — понад 5 млн (попередні 7 днів - 3 млн), кількість взаємодій із сайтом — понад 12,5 млн (попередній період - 7,8 млн).

На Єдиній подієвій стрічці за тиждень випущено 1 725 новин. Редакція оперативної інформації випустила 405 новин (з них 5 - ексклюзиви), економічна редакція - 140 новин (8 - ексклюзиви), регіональна - 465. 

Повідомлень іноземними мовами за тиждень — 895 (у середньому 128 новини щодоби). Загалом, журналісти закордонної редакції випустили 318 новин, 11 публікацій, 7 відео та 82 фото.  

Загальні показники щодо кількості підписників у соціальних мережах, де представлено агенцію — 523 101, охоплення — понад 11,2 млн. Приріст підписників за 7 днів - 212,5%.

Фотокореспонденти “Укрінформу” з 22 по 28 березня зробили 104 фоторепортажі, загалом опубліковано - 1 915 фотографії. 

Кількість підписників YouTube-канал UkriformTV за 7 днів зросла на понад 2,9 тис. Станом на 28 березня їх - 869 тис. Переглядів відео на YouTube-каналі – 2,4 млн (попереднього тижня – 1,8 млн). Це, у середньому, - 340 тисяч щодоби (попереднього тижня - 250 тисяч щодоби). 

Гостею “Станції Краматорськ” стала Вікторія - “Руна” - командирка зенітно-артилерійського взводу ЗСУ.  Із гостею розмовляли про ставлення до жінок у війську, необхідність проведення реформи в армії навіть під час повномасштабної війни і як це впливає на мобілізацію.

Текстова версія 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-