Графіки відключень електрики поки не планується поширювати на всю Україну - Міненерго

Графіки відключень електрики поки не планується поширювати на всю Україну - Міненерго

Укрінформ
Наразі не планується запровадження графіків відключень електроенергії по всій Україні; енергетики цілодобово працюють над відновленням об'єктів.

Про це в ефірі марафону «Єдині новини» повідомила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук, передає Укрінформ.

«Поки що не йдеться про запровадження графіків для всієї країни. Але ми не знаємо планів ворога, якими масштабними будуть подальші атаки. Енергетики працюють цілодобово, щоб вирішити ті проблемні питання, які зараз є», - сказала Гринчук.

Вона висловила сподівання, що енергетики встигнуть стабілізувати енергосистему до літнього періоду високих температур. Водночас Гринчук просить українців розумно використовувати електрику, адже це допоможе енергосистемі.

Читайте також: На одному з атомних енергоблоків розпочали плановий ремонт - Укренерго

Заступниця міністра також повідомила, що Запорізька АЕС продовжує отримувати живлення з енергосистеми по одній лінії електропередачі. Обидві лінії живлення ЗАЕС постійно пошкоджуються внаслідок бойових дій.

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок технологічної аварії у мережах обленерго 5 квітня із 7:00 у Харківській області застосовуються аварійні відключення електроенергії.

Диспетчерський центр «Укренерго» 4 квітня вимушений був застосувати тимчасові заходи обмеження споживання з 18:20 до 22:00 в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Кіровоградській, Полтавській, Сумській областях.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-