Уряд удосконалив порядок реалізації програми медгарантій у 2024 році

Уряд удосконалив порядок реалізації програми медгарантій у 2024 році

Укрінформ
Кабінет міністрів вніс зміни до порядку реалізації Програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2024 році.

Про це в Телеграмі повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді України Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

«Внесено зміни до Порядку реалізації Програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2024 році. Удосконалено порядок укладення договорів про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій та порядок реалізації програми медичних гарантій у 2024 році», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, уточнено розрахунок запланованої вартості договорів, що будуть укладені після 1 січня, для медичних послуг за договорами, що укладаються із закладами охорони здоровʼя, які розташовані на територіях, на яких ведуться бойові дії, включених до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих РФ.

Крім того, з 1 квітня запроваджено проведення оцінки досягнення надавачами медичних послуг за напрямом «первинна медична допомога» індикатора охоплення жінок віком старше 30 років ПАП-тестуванням з метою профілактики онкологічних захворювань та сприяння ранньому їх виявленню.

Також врегульовано питання застосування коефіцієнтів за пакетом медичних послуг «Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах» з метою розрахунку запланованої вартості медичних послуг, для закладів охорони здоровʼя, які будуть укладати договори з 01.04.2024.

Читайте також: Без електронного направлення українці можуть звернутися до семи фахівців - МОЗ

Змінено розрахунок фактичної вартості медичних послуг з мобільної паліативної медичної допомоги дорослим і дітям задля ефективного використання коштів та передбачено перехід з оплати за місяць на оплату за тиждень з виконанням чітко встановлених умов надання послуг тощо.

Як повідомляв Укрінформ,  за словами голови Національної служби здоровʼя Наталії Гусак, необізнаність громадян про Програму медичних гарантій і свої права при отриманні медичної допомоги створює підгрунтя для зловживань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-