В адміністрації НВМК розповіли, який вигляд матиме військове кладовище і могили

В адміністрації НВМК розповіли, який вигляд матиме військове кладовище і могили

Відео
Укрінформ
Національне військове меморіальне кладовище (НВМК) буде повністю інклюзивним, а на могилах загиблих воїнів встановлюватимуть хрести або меморіальні плити.

Про це в черговому випуску проєкту “Самохвалов запитує” повідомив заступник директора держустанови «Національне військове меморіальне кладовище» Ярослав Старущенко.

“Це буде інклюзивне, безбар’єрне середовище. Збудоване в один рівень, не буде ніяких бордюрів та сходів. Там, де будуть потрібні підняття рівнів, — будуть пандуси і підйомники. Взагалі розробники кладовища використовують європейську культуру безбар’єрного середовища. У громадських туалетах на території НВМК будуть не лише кімнати матері з дитиною, а й батька з дитиною”, - сказав Старущенко.

За його словами, на могилах загиблих воїнів залежно від їх віросповідання встановлюватимуть хрести або меморіальні плити.

“Буде можливість в останнього розпорядника волі загиблого обрати — це буде хрест чи плита. Зараз ми подали на розгляд уряду інформацію, яка буде розміщена на могильних спорудах. Пропонуємо розміщення — спочатку Герб України, фотокартка, прізвище, позивний, військова частина і роки життя. Аналогічна інформація наноситиметься на плиту. І не буде окремих секторів хрестів і плит, а буде симбіоз”, - зазначив Старущенко.

Читайте також: На меморіальному кладовищі ховатимуть не лише загиблих під час війни бійців

Як повідомлялося, у грудні 2023 року Верховна Рада України ухвалила закон щодо створення та експлуатації Національного військового меморіального кладовища.

НВМК збудують у селищі Гатне під Києвом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-