Керівники НАБУ і САП зустрілися з послами G7 - говорили про долучення України до Конвенції ОЕСР

Керівники НАБУ і САП зустрілися з послами G7 - говорили про долучення України до Конвенції ОЕСР

Укрінформ
Керівники Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури обговорили з послами країн «Групи семи» (G7) долучення України до Конвенції ОЕСР щодо боротьби з хабарництвом.

Як передає Укрінформ, про це повідомило НАБУ.

«НАБУ і САП докладають зусиль для вирішення цього завдання, поступово усуваються ті прогалини, які важливі для вступу. Зокрема ті, що стосуються відповідальності юридичних осіб», – зазначили в бюро.

Під час зустрічі сторони обговорили розбудову спроможностей антикорупційної інфраструктури України, зокрема створення при НАБУ експертної установи як шляху до незалежності та швидкості в розслідуваннях.

У фокусі уваги були також найгучніші розслідування відомств, зокрема кейси 2024 року, важливість інституційної незалежності обох органів і нові виклики в роботі, зокрема під час повномасштабної війни.

Читайте також: Реєстр корупціонерів може різко зрости - НАЗК

Директор НАБУ Семен Кривонос подякував G7 за підтримку антикорупційних органів і допомогу в боротьбі з корупцією у цілому.

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2022 року на нараді в Офісі Президента ухвалили створити міжвідомчу робочу групу, яка відповідатиме за координацію дій щодо імплементації в Україні норм Антикорупційної конвенції ОЕСР.

Фото: НАБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-