Генерал СБУ Вітюк в 2014 році знімав Майдан з боку «Беркута» - Слідство.Інфо

Генерал СБУ Вітюк в 2014 році знімав Майдан з боку «Беркута» - Слідство.Інфо

Укрінформ
Керівник департаменту кібербезпеки Служби безпеки України Ілля Вітюк у 2014 році знімав з боку спецпідрозділу "Беркут", як розстрілювали протестувальників на Майдані.

Про це повідомляє Слідство.Інфо, передає Укрінформ.

“20 лютого 2014 року на розі вулиць Банкова та Інститутська чоловік у цивільному одязі й темній шапці знімав на свій телефон, як працівники спецпідрозділу «Беркут» стріляють у мітингувальників. Це був Ілля Вітюк, на той час оперативний співробітник СБУ, нині — голова Департаменту кібербезпеки СБУ", - йдеться в матеріалі.

Зазначається, що слідство довго не могло встановити його особу, тому допитали Вітюка тільки у 2019 році, підтвердив екскерівник Департаменту розслідувань злочинів, вчинених під час Майдану Сергій Горбатюк.

Читайте також: Інцидент з повісткою журналісту «Слідства.інфо»: Офіс генпрокурора порушив справу

“А сам він (Вітюк - ред.) до слідчих не звернувся за всі ці роки. Хоча це був його обов’язок як представника правоохоронних структур, а не його право”, - зауважив Горбатюк. 

Як повідомлялось, керівник Служби безпеки України Василь Малюк відсторонив керівника департаменту кібербезпеки Іллю Вітюка від виконання посадових обов’язків на час перевірки обставин, оприлюднених у ЗМІ. 4 квітня вийшов матеріал Слідства.Інфо про статки дружини та матері Іллі Вітюка. Журналісти виявили, що його рідня володіє нерухомістю щонайменше на 25,5 млн грн за ринковою вартістю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-