Чоловіки призовного віку не зможуть отримати паспорт за кордоном - Кабмін

Чоловіки призовного віку не зможуть отримати паспорт за кордоном - Кабмін

Укрінформ
Чоловіки віком 18-60 років, які перебувають за кордоном, зможуть отримати паспорт громадянина України та закордонний паспорт лише у територіальних органах чи підрозділах Державної міграційної служби.

Відповідну постанову ухвалив уряд, передає кореспондент Укрінформу.

«Отримання паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянином України чоловічої статі віком від 18 до 60 років здійснюється у територіальному органі/територіальному підрозділі ДМС. Пересилання таких паспортів до відокремленого підрозділу або закордонної дипломатичної установи України для організації їх видачі не здійснюється», - йдеться у документі.

Водночас нове правило не застосовуватиметься до чоловіків, які мають право на перетин кордону під час воєнного стану.

Нагадаємо, 18 травня набере чинності закон про мобілізацію з новими правками, ухвалений Верховною Радою та підписаний Президентом України.

Читайте також: У Німеччині відреагували на рішення України не надавати консульські послуги чоловікам за кордоном

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба підтвердив повідомлення про призупинення надання консульських послуг українським чоловікам мобілізаційного віку, які перебувають за кордоном.

У МЗС повідомили, що з 23 квітня МЗС тимчасово припиняє прийом нових заяв на вчинення консульських дій від чоловіків 18-60 років, які тимчасово перебувають за кордоном (за винятком заяв про оформлення посвідчень особи на повернення в Україну). Водночас усі заяви, подані до 23 квітня, буде розглянуто та опрацьовано консульськими установами в повному обсязі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-