Українські школярі перемогли у технологічному хакатоні Teens in AI

Українські школярі перемогли у технологічному хакатоні Teens in AI

Укрінформ
Команда учнів Політехнічного ліцею КПІ імені І. Сікорського перемогла у хакатоні Teens in AI з проєктом застосунку, який допомагає вивчати жестову мову.

Про це повідомила у Телеграмі пресслужба Міністерства цифрової трансформації, передає Укрінформ.

«У фіналі українські підлітки змагалися з командами з Британії, Туреччини, Казахстану й Таїланду. Переможцями стали школярі з Політехнічного ліцею КПІ імені І. Сікорського з проєктом ConnectAbility. Це застосунок на базі ШІ, який допомагає вивчати та озвучувати жестову мову», - йдеться в повідомленні.

У міністерстві підкреслюють, що українська команда вперше взяла участь у технологічному хакатоні для підлітків Teens in AI, і одразу здобула перемогу.

Читайте також: Найпрогресивніші розробки ОПК київських політехніків можуть отримати державну підтримку

Окрім планшетів Apple у якості нагороди від організаторів, переможці отримають запрошення на серію воркшопів AI4Good Incubator та безоплатний доступ до ШІ-курсів для роботи із зображеннями Image Pathway.

Як повідомлялося, переможцями першого хакатону «Наступ машин», співорганізатором якого є Міністерство оборони України, стали 12 софтових рішень для безпілотних систем. У травні відбудеться новий хакатон «Наступ машин».

Фото: Мінцифри

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-