СБУ відреагувала на заяву КДБ Білорусі про «терористів» в українських лікарнях

СБУ відреагувала на заяву КДБ Білорусі про «терористів» в українських лікарнях

Укрінформ
У Службі безпеки України закликають сприймати будь-які заяви представників білоруської влади з приводу міфічних «терористів», які нібито перебувають в українських лікарнях, як прояв інформаційно-психологічних спецоперацій, котрі грають на руку РФ.

Про це йдеться у заяві української спецслужби у відповідь на опосередковані погрози удару по київських лікарнях керівника КДБ Білорусі Івана Тертеля.

Як зазначається у заяві СБУ, Україна третій рік протидіє ворогу в повномасштабній війні, і всі громадяни розуміють важливість дотримання правил безпеки.

«Тож і спеціальні служби, і представники місцевої влади реагують на кожну потенційну загрозу згідно з передбаченими протоколами дій. Наразі вживаються усі необхідні заходи, аби знівелювати будь-які негативні наслідки навіть теоретичної загрози», - йдеться в заяві.

Читайте також: Кличко показав, як проходить евакуація з двох лікарень Києва

«Окремо наголошуємо: представникам білоруського режиму, який повністю здав свою країну Росії, варто зрозуміти просту річ - люди, котрі захищають Україну від окупантів, є героями, а не терористами. Бо справжні терористи знаходяться в Кремлі. Й вони обовʼязково отримають покарання за всі свої злочини.

Білоруській владі треба не лякати українців псевдозаявами, а думати про те, як не опинитися на лаві підсудних у Гаазі поруч із кремлівським диктатором», - додали у СБУ.

Нагадаємо, столична влада терміново розпочала евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській у Києві. Евакуація пов’язана з поширенням в інтернеті відео, де повідомляється, що у цих лікарнях нібито перебувають українські військові.

На засіданні Всебілоруських народних зборів пролунала заява керівника КДБ Білорусі Івана Тертеля, у якій він обіцяв протидіяти міфічним «терористам» з України.

Після цього пролунала погроза щодо лікарень Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-