Зґвалтовані російськими військовими отримають компенсації - Зеленська

Зґвалтовані російськими військовими отримають компенсації - Зеленська

Укрінформ
Українські жінки та чоловіки, які були зґвалтовані російськими військовими, зможуть отримати компенсацію фізичної та моральної шкоди.

Як передає Укрінформ, про це повідомила дружина Президента України Олена Зеленська, інформує The Guardian.

«Відшкодування жертвам грубих порушень прав людини, включно з жертвами сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, — це не лише економічна підтримка, це важливий крок до відновлення справедливості», - зазначила Зеленська.

Перша леді підкреслила, що жертви насильства не можуть чекати, поки конфлікт вирішиться або коли РФ почне платити репарації, – їм необхідна допомога вже зараз.

«І це правосуддя потрібне не лише Україні. Справедливість для українських жертв насильства тепер є дзеркалом для самого світу», – сказала вона.

За даними Global Survivors Fund, який спільно з Україною керує проєктом за рахунок коштів урядів-донорів, це буде перший випадок, коли постраждалі отримають репарації під час активного збройного конфлікту.

Читайте також: Комісія ООН: Російські військові згвалтували на Херсонщині вагітну дівчину та трьох бабусь

За словами директора фонду Естер Дінгеманс, «Схема відшкодування є підтвердженням того, що те, що з ними сталося, офіційно визнано».

Як повідомляв Укрінформ, Європейський суд з прав людини зобов’язав РФ сплатити Грузії багатомільйонні компенсації за порушення прав грузин внаслідок російської збройної агресії у 2008 році.

Читайте також: Світові ще належить розкрити повну правду про звірства загарбників в Україні - Зеленський

У грудні 2021 року Європейський суд з прав людини визнав численні випадки порушення Росією Європейської конвенції з прав людини на території Грузії унаслідок збройної агресії у серпні 2008 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-