Обмеження консульських послуг: як у Франції проводили обслуговування на виїзді

Обмеження консульських послуг: як у Франції проводили обслуговування на виїзді

Фото, відео
Укрінформ
Працівники консульського підрозділу посольства України у Франції цими вихідними проводили обслуговування на виїзді, у мерії Страсбурга.

Як передає кореспондент Укрінформу, жодної конфліктної ситуації під час роботи зафіксовано не було.

Консульський відділ працює за попереднім онлайн-записом, тож завчасно надіслав попередження про перенесення на невизначений термін візитів категорії громадян, якій з 23 квітня припинили консульське обслуговування щодо паспортних та нотаріальних дій.

Волонтери оприлюднили від імені консула повідомлення в соціальних мережах. У ньому зокрема, містилось прохання "дочекатись офіційних розʼяснень МЗС та посольства України" та заклик з "розумінням поставитись до цих тимчасових обмежень".

Читайте також: Послуги для українців мобілізаційного віку: як працює консульський відділ у Вашингтоні

Консульство також надало роз’яснення, що обмеження не застосовуються для тих чоловіків, які не є "фактичним реципієнтом послуги". Тобто, якщо це послуга для неповнолітньої дитини чи підопічної особи, то отримати її можливо.

Упродовж дня кореспондентка Укрінформу зафіксувала лише один такий випадок, коли оформлювати свідоцтво про народження наймолодшої дитини прийшов батько п'ятьох дітей.

Понад 95 відсотків тих, хто записався в онлайн-чергу та прийшов оформлювати документи, - жінки, діти та юнаки до 17 років. Кілька чоловіків призовного віку забирали документи, оформлення яких вони замовили у 2022 - 2023 роках, однак не могли забрати раніше. Один з чоловіків розповів, що замовив собі паспорт, коли виїхав з окупованого Донецька у Францію перед повномасштабним вторгненням. Інший сказав, що проживає у Франції останні 7 років, а цей документ замовив понад рік тому.

Читайте також: Українцям роз’яснили, хто зможе за кордоном отримувати документи

Разом з українками прийшли до мерії і кілька французьких чоловіків. Вони сказали, що підтримують Україну, як і більшість французів, і готові допомагати й надалі.

Як повідомлялося, у Польщі українські консульські працівники фіксують приблизно на 20% менше консульських дій після ухвалення в Україні закону про мобілізацію і тимчасового призупинення вчинення консульських дій для чоловіків у віковій категорії від 18 до 60 років. 

Фото Лідії Таран

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-