Обмеження для українців мобілізаційного віку: як працює консульство у Ризі

Обмеження для українців мобілізаційного віку: як працює консульство у Ризі

Ексклюзив
Укрінформ
Консульський відділ Посольства України в Латвії констатував деяке зменшення кількості вчинених ним консульських дій після 23 квітня.

Про це повідомили кореспонденту Укрінформу в установі.

Зазначається, що з 23 квітня Посольством України в Латвійській Республіці тимчасово призупинено вчинення консульських дій за заявами громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років окрім дій, пов’язаних з оформленням посвідчень особи на повернення в Україну. Це зроблено до отримання додаткових роз’яснень щодо порядку застосування положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку».

Консульський відділ звертає окрему увагу на те, що у випадку, коли фактичним реципієнтом послуги є не заявник, а його неповнолітня дитина/підопічна особа, тимчасово введені обмеження не застосовуються. Це стосується, наприклад, оформлення закордонного паспорта дитині/підопічній особі, реєстрація набуття громадянства України за народженням, вчинення нотаріальних дій в інтересах підопічного тощо.

Загалом працівники українського консульства у Ризі констатували, що у зв’язку з наявними змінами, кількість вчинення консульських дій зменшилася.

Читайте також: Кулеба - про повернення чоловіків з-за кордону: Це питання справедливості

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ наказало керівникам усіх дипломатичних установ України тимчасово призупинити усі консульські дії щодо громадян України призовного віку. Голова МЗС Дмитро Кулеба доручив вжити заходів щодо відновлення справедливого ставлення до чоловіків мобілізаційного віку в Україні та за кордоном.

Закон про мобілізацію, ухвалений Верховною Радою та підписаний Президентом України, вступить в дію з 18 травня.

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-