В Україні оновили загальні положення безпеки АЕС

В Україні оновили загальні положення безпеки АЕС

Укрінформ
Державна інспекція ядерного регулювання України (ДІЯРУ) розробила і затвердила оновлені Загальні положення безпеки атомних станцій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба інспекції.

"Під час перегляду Загальних положень безпеки атомних станцій, у порівнянні з попередньою редакцією, основних змін зазнали розділи, що встановлюють критерії безпеки, вимоги до забезпечення реалізації стратегії глибокоешелонованого захисту, вимог до аналізу безпеки, вимоги до проектування та експлуатації АЕС", - зазначили у відомстві.

При цьому ДІЯРУ врахувала низку міжнародних документів, зокрема, стандарти МАГАТЕ.

Читайте також: Енергоатом спростовує фейк про нештатний випадок на ХАЕС

Повідомляється, що після офіційної публікації Загальних положень безпеки атомних станцій НАЕК "Енергоатом" має провести аналіз відповідності умов та меж безпеки, встановлених чинними ліцензіями, новим вимогам та, за необхідності, розробити і погодити з Держатомрегулювання перелік заходів, направлених на усунення виявлених відхилень.

Як повідомлялося, голова Держатомрегулювання Олег Коріков під час виступу в Генеральному директораті Європейської комісії з енергетики у березні заявив, що розпочався спільний проєкт ядерних регуляторів України, Норвегії та Фінляндії з розробки програми відновлення державного регулювання безпеки енергоблоків Запорізької АЕС.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-