«Динамо» в Європі: не все так погано

«Динамо» в Європі: не все так погано

Аналітика
Укрінформ
Поразки від «Аякса» і «Челсі», перемоги над «Ренном» і «Олімпіакосом» травми нападників та нові імена.

Розгромною поразкою від лондонського «Челсі» київське «Динамо» завершує свій шлях в єврокубках. Та чи все було так погано для киян в цьому  євросезоні?

Читайте також: "Динамо" програло "Челсі" в 1/8 фіналу Ліги Європи УЄФА

«Аякс» залишив киян без ЛЧ

В третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів «Динамо» здолало чеську «Славію». Привізши з Чехії комфортну нічию 1:1, «Динамо» довело своє домінування в Києві 2:0. Та ключовий матч відбору ЛЧ проти «Аякса» - не залишив шансів для «Динамо» на участь в головному футбольному турнірі. На виїзді кияни програли 3:1, а вдома, розписали мирову нічию 0:0. Ці матчі стали показовими для Олександра Хацкевича, який мав вирішувати проблеми в обороні та терміново шукати нападників.

Читайте також: Циганков подякував уболівальникам за підтримку на “Олімпійському”

Перемога в групі ЛЄ і прохід «Олімпіакоса»

Кияни отримали для себе досить комфорту  групу: «Ренн», «Астана» та «Яблонець». Головний здобуток в групі - «Динамо» впевнено переграло французький «Ренн». А у випадках нічийних результатів з «Астаною» та чеським «Яблонцем» -  2:2 «Динамо» банально випадково втрачало перемогу, пропускаючи м'ячі, на які відверто не заслуговували опоненти. Та це не завадило киянам підтвердити статус фаворита і вийди в 1/16 фіналу Ліги Європи з першого місця в групі.

Підсилившись в міжсезоння нападником Франом Солем, «Динамо» вийшло проти грецького «Олімпіакоса» в 1/16-ій доводити свої амбіції в турнірі. Варто відзначити, що зіграли вони вдало. Переконливо відігравши в другому таймі першого матчу, «Динамо» привезло додому цілком вигідний результат 2:2. А в домашньому матчі підтвердили своє право на 1/8 фіналу перемогою 1:0.

Читайте також: Хацкевич назвав причину поразки "Динамо" від "Челсі" в Лізі Європи УЄФА

Без шансів проти «Челсі»

Стадія 1/8 фіналу ЛЄ для «Динамо» розпочалася з не надто вдалого жеребу. Кияни отримали в суперники «Челсі». Поразки на виїзді 3:0 та ще болючіша 0:5 вдома підтверджують слова Олександра Хацкевича, що сьогодні рівень «Динамо» - це Ліга Європи. Усі ми побачили якою є різниця між «Динамо» та командами рівня Ліги чемпіонів. Проти «Челсі» киянам не вистачало швидкості у прийнятті рішень на полі, звідси і колосальна прірва у якості футболу.

Травми нападників

Що ще завадило «Динамо» продемонструвати гідний результат цього євросезону? Глибоко копати тут не потрібно. Ще після програшу «Аяксу», стало зрозуміло, що «Динамо» має велику проблему з нападниками. Артем Бесєдін ефективно працював на команду та з основною функцією нападника – реалізовувати гольові моменти в Артема не виходило та й травма  гомілкостопу не дала можливості йому зіграти весною.

Новачок Фран Соль в протистоянні з «Олімпіакосом»  проходив стадію «звикання» до нових партнерів, однак майстерності йому вистачило, аби забити свій м’яч у Києві. Шкода, але перед матчами з «Челсі» Соль отримав травму плеча. Відсутність іспанця не змогли компенсувати ні Русин, ні Гармаш. Проти «Челсі» «Динамо» експериментувало в нападі, що і без того послабило кволу гру киян.

Читайте також: Матч “Динамо” - “Челсі” встановив рекорд Ліги Європи за кількістю глядачів на стадіоні

Динамівській молоді потрібен час

Якщо відволіктись від проблем і недоліків, то можна знайти і позитив в цьому євросезоні «Динамо». Скажімо, з кожною грою на євроарені додавали динамівські лідери - Віктор Циганков та Беньямін Вербич. Також цей єврокубковий сезон став великим кроком вперед для молоді «Динамо». Віталій Миколенко, Микита Бурда, Микола Шапаренко та Володимир Шепелєв продемонстрували і талант, і бажання прогресувати. І варто відзначити, що завдяки своїм успішним діям на полі Європа гідно їх оцінила: Миколенко та Шапаренко потрапили до когорти найкращих молодих гравців групового етапу Ліги Європи за версією УЄФА. А після гри проти грецького «Олімпіакоса»  Віталій Миколенко потрапив до символічної збірної тижня Ліги Європи.

Навіть попри поразку, динамівська молодь отримала великі компліменти від наставника «Челсі» Мауріціо Саррі. Він відзначив Віктора Циганкова та спрогнозував йому майбутнє у топ-чемпіонаті Європи. Також не залишив без уваги і Володимира Шепелєва, який на його думку зможе сильно додати в майбутньому.

Анна Шуба, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-