Чотири шахові чемпіонати світу стартують у Самарканді

Чотири шахові чемпіонати світу стартують у Самарканді

Укрінформ
В узбецькому місті Самарканд розпочинаються чемпіонати світу з шахів з рапіду і бліцу серед чоловіків та жінок. 

Усі чотири турніри пройдуть за швейцарською системою. Контроль часу: у рапіді - 15 хвилин + 10 секунд на хід, бліц – 3 хвилини + 2 секунди на хід. У жінок зіграють понад 120 учасниць, у чоловіків - 206.

У чоловіків шахісти в рапіді зіграють 13 турів (першого дня - 5, другого і третього - по 4).У жінок  - 11 турів (4+4+3).У жінок призи за перші три місця складають 40, 30 та 20 тисяч доларів.  У чоловіків відповідно - 60, 50 та 40 тисяч.

В обох турнірах збираються переважно найсильніші гравці. Серед них Магнус Карлсен (Норвегія), Ян Непомнящий (під прапором ФІДЕ), Ян-Кшиштоф Дуда (Польща), Максим Вашьє-Лаграв (Франція), Левон Аронян та Фабіано Каруана (обидва - США). Кого ж ми не побачимо? Чемпіона світу Дін Ліженя (Китай), американця Хікару Накамуру та Алірезу Фіруджу (Франція). Останній знявся через особисті причини.

Серед українців виступлять троє: Юрій Кузубов, Антон Коробов та Олександр Мойсеєнко. У бліці до них приєднається Руслан Пономарьов.

У жінок гратимуть чемпіонка світу Ю Венью з Китаю, її співітчизниці Тань Чжуї та Лі Тінцзе, Олександра Костенюк зі Швейцарії, Олександра Горячкіна та Катерина Лагно (обидві - під прапором ФІДЕ), українки Марія та Анна Музичук. 

Читайте також: На турнірі у Ченнаї Павло Ельянов трохи не дотягнув до рубежу 2700

Саме серед цієї когорти варто очікувати переможців. Принймні, наші сестри мають великі шанси на успіх. Крім них, Україну представлятимуть ексчемпіонка світу Анна Ушеніна та Наталія Букса. 

Петро Марусенко, міжнародний майстер.

На фото: сестри Музичук/fide.com.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-