Тренер Ковтуна: Травма досі турбує, але хірургічне втручання відкладемо до завершення Олімпіади

Тренер Ковтуна: Травма досі турбує, але хірургічне втручання відкладемо до завершення Олімпіади

Ексклюзив
Укрінформ
Тренер Іллі Ковтуна Ірина Надюк оцінила виступ свого підопічного на етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики.

Вона розповіла про це у коментарі Укрінформу.

«Щодо сьогоднішнього виступу, то маємо похибки на одному з елементів - тут ми сьогодні втратили багато десятих... Іллю трохи загнуло у середині елементу й він, щоб не перестояти, щоб елемент був зарахований й не знизилася базова оцінка, одразу пішов у другу його частину. Через це він вдарився ногою, зачепившись об залізну станину приладу (удар був без зупинки, за рухом Іллі, тому елемент збережений, складність утримали, але мали певні значні збавки за виконання). Є над чим працювати: відпрацьовувати й вдосконалювати! Бездоганності немає меж, а чим більше працюєш, тим більше треба. Нам необхідно ще більше приділяти часу новим елементам, щоб збільшити базову оцінку. Крім того, варто звернути увагу на якість виконання всієї комбінації, щоб звести до мінімуму похибки й підняти до максимуму оцінку за виконання! Ми бачимо, усвідомлюємо свої, так би мовити, «тонкі» місця й знаємо в якому напрямку рухатися далі», - сказала вона.

Надюк також зауважила, що Іллю Ковтуна досі турбує травма.

«Травма турбує досить сильно! Операціями ми вирішили не всі проблеми зі стопою, дещо залишили на хірургічні втручання після Олімпійських ігор. Та й часу пройшло дуже-дуже мало, Ілля мав почати стрибати й виконувати зіскоки з приладів після чотирьох місяців реабілітації, а ми все прискорили вдвічі. Ми нині не лише тренуємося, змагаємося, а й паралельно займаємося реабілітацією... Виконуємо щоденно низку спеціальних вправ, комплексів, масажі, розробку ступні, а коли не на змаганнях, то ще й багато різних процедур маємо між тренуваннями та й у кінці кожного дня... Ми не скаржимося, а мовчки, зціпивши зуби, долаємо перешкоди», - розповіла вона.

Тренер Ковтуна також поділилася планами Ковтуна на майбутнє. 

«Робити ще більше, ніж ми виконали! Зараз необхідно робити акценти на піднятті складності комбінацій, їх стабілізації та покращенні техніки виконання! Також необхідно відновити вільні вправи й опорний стрибок! І, обов'язково, займатися ногою... Нині ми плануємо третю поїздку спеціального реабілітаційного центру в Німеччині, до нашого реабілітолога Сіруса. Без його допомоги нам, як і раніше, не впоратися! Він - супер спеціаліст, мега професіонал, а його команда - чудові фахівці своєї справи. Завдяки їм ми маємо сьогодні можливість виступати, боротися за нагороди й прославляти нашу країну», - підсумувала Надюк.

Читайте також: Ілля Ковтун виграв «золото» на етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики

Як повідомлялося, українець Ілля Ковтун виграв золоту нагороду на етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики у столиці Азербайджану Баку.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-