На Кіровоградщині пройшов гімнастичний турнір на честь Руслана Мезенцева

На Кіровоградщині пройшов гімнастичний турнір на честь Руслана Мезенцева

Укрінформ
На Кіровоградщині започатковано турнір на честь призера Олімпійських ігор та захисника України Руслана Мезенцева.

У дебютних змаганнях взяли участь 117 юних гімнастів віком 5-18 років з Кропивницького, Олександрії, Києва, Черкас та Запоріжжя, передає Укрінформ. 

Турнір відбувся у Кропивницькому на базі ОСДЮСШОР «Надія». Серед учасників - майстри та кандидати в майстри спорту України, чемпіони та призери всеукраїнських турнірів, учасники чемпіонатів Європи різних вікових категорій.

Мезенцев є вихованцем ОСДЮСШОР «Надія», де розпочав займатися спортивною гімнастикою під керівництвом тренера Олега Яровінського. Руслан входить до когорти найтитулованіших атлетів Кіровоградської області - заслужений майстер спорту України зі спортивної гімнастики, срібний призер XXVII літніх Олімпійських ігор 2000 року в Сіднеї, чемпіон Європи серед юнаків, бронзовий призер Всесвітніх юнацьких ігор, чемпіонатів Європи та світу, учасник ХХVІІІ літніх Олімпійських ігор в Афінах, чемпіон і володар Кубка України.

Сьогодні Руслан Мезенцев боронить Україну від російської навали в лавах Збройних сил України, є командиром протитанкового ракетного комплексу.

Під час урочистого відкриття змагань настанови учасникам турніру (через відеозвернення) дав Руслан Мезенцев. Керівник спортивної галузі області Андрій Щетина передав спортивній школі прапор України з автографом Руслана та побажанням якнайшвидшої перемоги України. 

Читайте також: Гімнастка Онопрієнко здобула два «золота» на Гран-прі у Франції

Голова обласного відділення НОК Вадим Бебко висловив переконання у необхідності зробити цей турнір традиційним та надію, що вже на наступних змаганнях Руслан Мезенцев зможе у приміщенні рідної спортивної школи особисто привітати кожного учасника та вручити нагороди.

Фото: noc-ukr.org.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-