Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ знову закликав звільнити Сущенка

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ знову закликав звільнити Сущенка

Укрінформ
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір в день 50-річчя українського журналіста Романа Сущенка поновив свій заклик до російської влади щодо його звільнення.

Про це Дезір заявив у коментарі власному кореспондентові Укрінформу в Австрії.

"Сьогодні Роман Сущенко святкує своє 50-річчя у в’язниці. З цього приводу я поновлюю свій заклик щодо його звільнення", - заявив представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ.

Він зазначив, що продовжуватиме виступати на підтримку звільнення Сущенка, а також усіх інших журналістів, ув’язнених в регіоні ОБСЄ.

Як відомо, представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ раніше вже неодноразово виступав із закликом до російської влади звільнити Романа Сущенка. Попереднього разу це було зроблено 10 січня 2019 року, коли Арлем Дезір закликав звільнити українського журналіста, запевнивши в тому, що продовжуватиме слідкувати за ситуацією навколо нього.

Як повідомляв Укрінформ, 8 лютого Роману Сущенку виповнюється 50 років. Вже третій рік поспіль він проводить свій день народження у російській в’язниці.

Читайте також: Представництво при міжнародних організаціях у Відні привітало Сущенка і Балуха

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, з порушенням міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули сфабриковані обвинувачення у шпигунстві. Суд проходив у закритому режимі, сторона обвинувачення так і не продемонструвала доказів "шпигунства" журналіста.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним. Наразі він перебуває в колонії №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Нині у світі триває флешмоб на підтримку українського журналіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-