Боротьба за звільнення Сущенка не припиняється - МЗС

Боротьба за звільнення Сущенка не припиняється - МЗС

Укрінформ
Міністерство закордонних справ не припиняє роботи з метою звільнення незаконно засудженого в РФ українського журналіста Романа Сущенка, в тому числі в контексті обміну.

Про це заявив у коментарі журналістам директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Робота не припиняється. Будуть використовуватися усі можливості, щоб якомога швидше Романа було повернуто в Україну, в тому числі в контексті обміну", - сказав Погорельцев.

Він акцентував, що питання звільнення Сущенка ніколи не відкладалося, однак зауважив, що не може розповісти деталей того, що "реально відбувається".

Погорельцев зазначив, що адвокатська група і українські консули працюють максимально активно і в плані організації і координації адвокатського захисту, і в плані забезпечення прав журналіста під час перебування у пенітенціарному закладі.

"Відвідання, спілкування з рідними, передачі - це все є. Вражає стійкість цієї людини", - відзначив дипломат.

Читайте також: На марші пам'яті Нємцова вимагали звільнити Сущенка

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення “законним”.

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію № 11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, селище Утробіно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-