Сущенко намалював

Сущенко намалював "Місто Лева"

Фото
Укрінформ
Незаконно засуджений в РФ український журналіст Роман Сущенко надіслав новий малюнок - пейзаж "Місто Лева - Львів".

Про це повідомила Укрінформу його донька Юлія Сущенко.

"Сьогодні отримала новий малюнок батька. Це весняний пейзаж українського міста Львів, виконаний аквареллю на папері А4", - розповіла вона.

Як зазначається, родина українського політв'язня також отримала листа від Сущенка. Він повідомив, що застудився через високу вологість, спричинену тим, що в камері колонії протікала стеля, на стінах з'явилася пліснява. За словами політв'язня, зараз у Кіровській області відлига, почав танути сніг, тому дах колонії протікає.

Читайте також: Сущенка знову перевели до іншої камери

Однак після звернення українського консула до адміністрації колонії, Сущенка перевели в трохи більшу за розміром та теплішу камеру. Наразі він знаходиться там із сусідом.

Також, за словами Сущенка, останнім часом його рідко виводять на телефонні дзвінки. Зокрема він просив адміністрацію колонії зателефонувати близьким в день річниці смерті його батька, однак українцю не дали можливості зробити дзвінок.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому пред'явили обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію № 11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, селище Утробіно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-