З Лондона до Сіднея за 4 години: у Британії розробили гіперзвуковий двигун

З Лондона до Сіднея за 4 години: у Британії розробили гіперзвуковий двигун

Відео
Укрінформ
Британська компанія Reaction Engines розробила новий гіперзвуковий двигун, який долетить з Лондона до Сіднея всього за чотири години — на звичайному лайнері це займе 20 годин.

Про це повідомляє Naked Science.

"Швидкість транспортного засобу на такому двигуні буде в п'ять разів перевищувати швидкість звуку. Випробування футуристичного корабля пройдуть в Колорадо, в той час як основна частина двигуна вже пройшла попередню перевірку", - йдеться в повідомленні.

Новий реактивний двигун, у виробництві якого зацікавлені такі компанії, як Rolls-Royce і Boeing, отримав назву Sabre. Відзначається, що він може вважатися частково реактивним і частково ракетним і заснований на новій технології теплообміну і попереднього охолодження. Вбираючи повітря на малих висотах, його принцип разом із тим більше схожий на принцип роботи ракети.

Читайте також: У Миколаєві спустили на воду 110-метровий танкер-хімовоз EMMA

За словами програмного директора Reaction Engines Шона Дрісколла, двигун Sabre зможе не тільки здійснювати швидке транспортування між двома найдальшими точками Землі в межах атмосфери, знизивши тим самим час повітряних перельотів, але і дозволить розширити кордони космічних польотів, відправляючи кораблі прямо на орбіту без декількох ступенів ракетного палива.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-