У Німеччині стартував аукціон на інфраструктуру 5G

У Німеччині стартував аукціон на інфраструктуру 5G

Укрінформ
У вівторок в Німеччині офіційно було дано старт аукціону на будівництво інфраструктури для мобільних мереж п'ятого покоління 5G.

Церемонія пройшла в Майнці за участі глави Федерального агентства мереж Йоахіма Хомана, повідомляє кореспондент Укрінформу.

На спорудження 41 частотного блоку претендують чотири конкурента: визнані оператори мобільного зв'язку Telefonica, Telekom і Vodafone а також компанія-новачок 1&1 Drillisch.

Торги проводяться у раундах аукціонів, кожен з яких триває не більше однієї години. Після кожного раунду аукціоніст оголошує подані заявки і публікує результати на веб-сайті Федерального мережевого агентства. Результати будуть оголошені, імовірно, за 3 тижня.

Читайте також: Мережа 3G вже доступна в 10 тисячах населених пунктів - Київстар

Очікується, що швидкісний інтернет п'ятого покоління буде доступний у ФРН до кінця 2022 року.

Компаніям доведеться вкласти великі кошти у спорудження 41 радіощогли потужністю від 5 МГц до 3,6 ГГц. Кожен блок має мінімальну ставку від 1,7 до 5 мільйонів євро. Сума мінімальних ставок по всіх 41 блокам становить 104,6 мільйона євро.

Надходження від самого аукціону підуть на розширення і мобільної широкосмугової мережі.

Торгів передували тривалі суперечки. Федеральне відомство по захисту від радіації, зокрема, наполягає на проведенні додаткових досліджень, щоб встановити наслідки застосування більш високих радіочастот та пов'язаного з цим електромагнітного випромінювання для здоров'я людей.

Читайте також: У Львові запустили SMS-оплату за проїзд

Аукціон до того ж проходить на тлі чергових розбіжностей Берліна та Вашингтона. Останній застерігають від залучення до спорудження інфраструктури китайський концерн Huawei, який в низці країн Заходу підозрюють у шпигунській діяльності. Посол США Гренелл навіть пригрозив, що його країна згорне співпрацю з німецькими спецслужбами, якщо попередження проти Huawei будуть проігноровані.

Між тим, канцлер ФРН Ангела Меркель у вівторок висловилася проти виключення з процесу якої-небудь компанії тільки тому, що та належить якійсь конкурентної країні.

«Ми хочемо дати шанс всім», - сказала канцлер, але запевнила, що Німеччина буде консультуватися з партнерами.

Вона також заявила, що не схвалює, коли «чутливі питання безпеки» обговорюються у відкритому просторі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-