Німеччина обурена вимогою США не допускати Huawei до створення 5G

Німеччина обурена вимогою США не допускати Huawei до створення 5G

Укрінформ
Німецька влада поки не ухвалила рішення про участь китайської компанії Huawei у створенні в країні мережі 5G, однак виступає категорично проти тиску з боку США, що вимагають відмовитися від такого співробітництва.

Про це заявив глава МЗС Німеччини Гайко Маас в інтерв'ю виданню Sued-Westen.

"Німеччина ніколи не піддається на шантаж, незалежно від того, про що або кого йде мова... Нам не потрібні чиїсь поради. Ми будемо ухвалювати рішення самостійно", - заявив Маас.

За його словами, про те, чи братиме участь китайська Huawei Group в розвитку мережі 5G, німецький уряд дуже інтенсивно консультується. У питаннях, що стосуються такої інфраструктурою, яка визначатиме багато сфер життя, питання безпеки надзвичайно важливі, а тому не можна йти на компроміси, визнав дипломат.

Читайте також: У Німеччині стартував аукціон на інфраструктуру 5G

Напередодні канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що не вважає правильним виключати якусь компанію з процесу лише на підставі того, що вона з іншої країни. "Ми хочемо дати шанс кожному", - сказала вона, але додала, що не можна бути наївними й забувати про те, що в Китаї "закони зовсім інші, ніж у Німеччині".

Раніше американський посол Річард Гренелл в листі на ім'я міністра економіки та енергетики ФРН Петера Альтмайєра заявив, що обмін розвідувальною інформацією та іншими даними між двома країнами не зможе залишатися на нинішньому рівні, якщо Huawei або інша китайська компанія буде допущена до створення мережі 5G в Німеччині. Аукціон на створення структури мережі стартував у ФРН у вівторок, 19 березня.

Чергове висловлювання посла, який раніше наполягав на тому, щоб Берлін припинив будівництво газопроводу "Північний потік 2", викликало гнів деяких німецьких політиків. Вільна демократична партія навіть закликала вислати дипломата за втручання у внутрішні справи ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-