Кіберполіція попереджає про нову шахрайську схему на тлі збою у Київстарі

Кіберполіція попереджає про нову шахрайську схему на тлі збою у Київстарі

Укрінформ
Зловмисники створюють у месенджерах фейкові боти та поширюють фішингові посилання під приводом компенсації та інформування про терміни відновлення роботи сервісів оператора зв’язку "Київстар".

Про це Кіберполіція повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

Правоохоронці закликають громадян не переходити за сумнівними посиланнями. Інформацію про компенсації та терміни відновлення рекомендується брати з офіційних джерел, а саме:

  • на офіційній сторінці Київстар у Фейсбуці;
  • на офіційному порталі Київстар;
  • за номером 466 (з мобільних номерів Київстар) або 0 800 300 466 (з номерів інших мереж України).

Як повідомляв Укрінформ, зранку 12 грудня оператор "Київстар" став мішенню потужної хакерської атаки, що призвела до технічного збою. Недоступними стали послуги зв`язку та доступу в інтернет.

Читайте також: «Київстар» частково відновив послуги фіксованого зв’язку

У компанії запевнили, що персональні дані абонентів скомпрометовані не були. Також пообіцяли компенсацію абонентам, які не мали зв'язку або не могли скористатися сервісами оператора. 

За фактом кібератаки на "Київстар" Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження. Однією з версій слідства названа причетність російських спецслужб.

13 грудня стало відомо, що відповідальність за атаку на Київстар узяло на себе одне з псевдохакерських угруповань РФ під назвою "Солнцепек".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-