Суд Сан-Франциско проведе засідання у справі купівлі Маском компанії Twitter

Суд Сан-Франциско проведе засідання у справі купівлі Маском компанії Twitter

Укрінформ
Суд у Сан-Франциско проведе засідання в рамках розслідування щодо дотримання Ілоном Маском законів США в процесі поглинання компанії Twitter, яке ініціювала Комісія Сполучених Штатів з цінних паперів та бірж (SEC).

Засідання відбудеться в четвер, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Комісія розслідує, чи дотримувався Маск – найбагатша людина світу – закону, коли подавав необхідні документи до SEC щодо своєї купівлі акцій Twitter, і чи не вводили в оману його тодішні заяви про укладення угоди», - зазначається в повідомленні.

Інтереси Маска в суді Сан-Франциско представлятимуть його адвокати.

Ілон Маск має багаторічну суперечку з головним регулятором ринків США – ще з 2018 року, коли він заявив у соцмережах, що має «забезпечене фінансування» для того, щоби викупити акції Tesla за ціною $420 за штуку. Тоді купівля не відбулася, однак інвестори втратили кілька мільярдів через коливання цін на акції.

Читайте також: Tesla представила робота-гуманоїда другого покоління

У справі щодо купівлі Twitter, яка ведеться з 2022 року, SEC також розслідує публічні заяви Маска, які супроводжували процес придбання ним компанії.

Як повідомлялося, у вересні Ілон Маск відмовився бути присутнім на співбесіді в Комісії США з цінних паперів та бірж в рамках розслідування щодо придбання ним компанії Twitter. У жовтні Комісія подала на мільярдера до суду, щоби змусити його дати офіційні свідчення у справі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-