Надходження мікроелектроніки до Росії знизилось через санкції - експерт

Надходження мікроелектроніки до Росії знизилось через санкції - експерт

Лещенко запитує
Укрінформ
Санкції проти РФ мають ефект щодо зниження кількості надходження мікроелектроніки та інших цінних компонентів до країни-агресора.

Про це радник керівника ОП, секретар міжнародної санкційної групи Єрмака - Макфола Владислав Власюк заявив у ефірі програми Укрінформу "Лещенко запитує".

Санкції мають ефект у плані зниження кількості надходження мікроелектроніки та інших цінних компонентів до Росії. Мікроелектроніка - це те, що Росія практично неспроможна виготовляти, а якщо й спроможна, то вкрай небагато і невисокої якості. При тому ракети, дрони та інше обладнання потребує якісної техніки та електроніки. Тому це критична історія”, - наголосив Власюк.

Він розповів, що ракети, які випустила Росія по Україні, детально розбираються і відслідковується походження відповідних компонентів. Після цього, ця інформація доводиться до відповідних органів, зокрема партнерських країн, зазначив експерт.

Читайте також: Мета санкцій проти Росії поки що не досягнута - експерт

“Далі починається застосування закону з їх сторони. Питання залишається у дотриманні заборон партнерами”, - зауважив секретар міжнародної санкційної групи Єрмака–Макфола.

Як повідомляв Укрінформ, санкції США мали серйозний вплив на плани Росії з розвитку експорту свого скрапленого природного газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-