Tesla планує почати виробництво нового електрокара в середині 2025 року - Reuters

Tesla планує почати виробництво нового електрокара в середині 2025 року - Reuters

Укрінформ
Американська компанія Tesla планує у середині 2025 року розпочати виробництво нового електромобіля, який нині має кодову назву «Redwood».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

За словами двох джерел, Tesla надіслала постачальникам запрошення до участі в торгах на модель «Redwood» минулого року та прогнозує щотижневий обсяг виробництва таких авто в 10 000 екземплярів.

Співрозмовники зазначають, що виробництво «Redwood» може розпочатися у червні 2025 року.

Генеральний директор Tesla Ілон Маск вже давно розпалює апетити шанувальників та інвесторів до доступних електромобілів і самокерованих роботаксі, які, як очікується, будуть створені на більш дешевих електромобільних платформах нового покоління.

Ці моделі, включно з автомобілем початкового рівня вартістю 25 000 доларів, дозволять йому конкурувати з дешевшими бензиновими автомобілями та зростаючою кількістю недорогих електромобілів, таких як ті, які виробляє китайська BYD.

В останньому кварталі 2023 року BYD випередила Tesla як найкращого у світі виробника електромобілів.

Спочатку Маск пообіцяв побудувати автомобіль вартістю 25 000 доларів у 2020 році, пізніше він відмовився від цього плану, але потім знову відродив його.

Читайте також: Tesla знизила ціни на автомобілі в Європі

Найдешевша пропозиція Tesla, седан Model 3, наразі має початкову ціну в США 38 990 доларів.

Як повідомляв Укрінформ, гендиректор Tesla і SpaceX Ілон Маск, який також володіє соцмережею X заявив, що хоче отримати близько 25% пакета акцій у своєму бізнесі з виробництва й продажу електромобілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-