Японське космічне агентство опублікувало перше фото свого зонда на Місяці

Японське космічне агентство опублікувало перше фото свого зонда на Місяці

Укрінформ
Японське космічне агентство (JAXA) опублікувала першу фотографію свого зонда SLIM, зроблене після його посадки на Місяць майже тиждень тому.

Про це повідомляє Space.com, передає Укрінформ.

Фотографію зробив ровер-робот LEV-2, також відомий як SORA-Q, один із двох маленьких місяцеходів, які полетіли на супутник Землі на борту SLIM.

«SORA-Q став першим японським роботом, який приземлився на Місяць і зробив знімки», - заявив Кінтаро Тояма, голова правління японської компанії Takara Tomy, яка розробила LEV-2 спільно з JAXA, Sony та Університетом Досіся.

Зазначається, що, як видно на фото, SLIM приземлився на «голові» зонду, що не було бажаним розвитком подій. Посадковий модуль не зміг акумулювати сонячну енергію, як очікувалося.

Читайте також: Hubble показав спіральну галактику в сузір'ї Зайця

Однак, той факт, що фотографія потрапила до центру управління польотом, свідчить про те, що його апарати - LEV-2 і LEV-1 - розгорнулися разом із SLIM під час спуску на супутник Землі, як і планувалося, і успішно працюють на поверхні Місяця.

Як повідомляв Укрінформ, 19 січня SLIM сів на Місяць, однак його функціонування залишалося під питанням, оскільки SLIM втратив живлення за кілька годин після посадки.

Фото: JAXA/Takara Tomy/Sony Group Corporation/Doshisha University

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-