Застосунок «Дія» досі працює з перебоями

Застосунок «Дія» досі працює з перебоями

Укрінформ
Застосунок "Дія", який припинив роботу після початку голосування за представника України на Євробаченні-2024, частково запрацював.

Як передає Укрінформ, про це повідомляють користувачі.

Зокрема, деякі з них пишуть, що їм вдалося проголосувати за свого фаворита. Інші скаржаться, що в «Дії» знову відображається повідомлення: «На жаль, сталася помилка».

Тим часом Суспільне повідомляє, що «Дія» продовжує лагодити застосунок.

Напередодні через збій у «Дії» голосування за переможця нацвідбору продовжили на весь день 4 лютого. Повтор фінального концерту національного відбору на Євробачення розпочнеться о 15:15, після чого у прямому ефірі оголосять результати.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем’єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров пояснив, що збій у застосунку «Дія» під час відбору на конкурс Євробачення-2024 стався внаслідок різкого зростання запитів з боку користувачів.

Читайте також: «Мрія» та «єРезидентство»: Мінцифри анонсувало нові послуги в «Дії» у 2024 році

За його словами, величезна черга виникла у зв’язку з тим, що замість 800 запитів за секунду, як було під час голосування торік, з’явилося 15 000 запитів. Хоча потужність «Дії» порівняно з минулим роком і була збільшена у 5 разів, однак запитів надійшло більше у 20 разів.

Федоров перепросив за цю ситуацію, пообіцявши детальний розбір, аналіз та організаційні зміни, щоб бути готовими до схожих хвиль трафіку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-