На Прикарпатті презентували комп’ютерну гру «Давній Галич»

На Прикарпатті презентували комп’ютерну гру «Давній Галич»

Фото
Укрінформ
У Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника презентували комп’ютерну гру-вікторину «Давній Галич» з нагоди 1125-річчя міста.

Про це повідомила Івано-Франківська ОДА, передає Укрінформ.

«У Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника у змішаному форматі відбулася презентація комп’ютерної гри-вікторини «Давній Галич». Гра створена з нагоди 1125-річчя древнього міста», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що гра «Давній Галич» призначена для учнів, учителів, студентів, викладачів, а також усіх, хто бажає перевірити і удосконалити свої знання з історії та культурно-мистецького життя Галича.

«Ця гра має унікальне значення саме в умовах війни, коли агресор хоче забрати нашу історичну спадщину, яка йому не належить», - переконаний ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда.

Розробники зауважили, що мапа гри складається з восьми світлин і відображає пам’ятки архітектури Галича.

Читайте також: В Україні створили комп’ютерну гру «Стежками Франка»

«Головний персонаж гри дракон проходить дорогою, ставлячи 20 запитань учасникам гри. Внесені до гри питання відповідають сучасному баченню історії і культурно-мистецького життя міста Галича і краю, їхньої ролі у славному минулому України, ближчих чи дальших країн Європи назагал. Гра відбувається у супроводі музики», – додала ініціаторка створення гри, доцентка кафедри філології Коломийського навчально-наукового інституту Галина Волощук.

Раніше у Прикарпатському національному університеті створили комп’ютерні ігри «Шлях Василя Стефаника» та «Стежками Франка».

Як повідомляв Укрінформ, на Дніпропетровщині відкриють 50 центрів надолуження освітніх втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-