Туристична виставка ITB-2019 відкрилася у Берліні, Україна - серед 181 учасника

Туристична виставка ITB-2019 відкрилася у Берліні, Україна - серед 181 учасника

Фото
Укрінформ
Понад 180 країн, в тому числі Україна, представлені на Міжнародній туристичній виставці ITB-2019, що відкрилася у Берліні.

Такі дані наводилися на відкритті виставки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ця виставка, поза сумнівом, поб'є рекорди: це фантастично – 181 країна, понад 10 тисяч компаній», - заявив бургомістр німецької столиці Міхаель Мюллер.

«Протягом 50 років туризм переживає період неухильного безперервного зростання, за цей час кількість туристів в усьому світі зросла з одного мільйона до більше як мільярда», - повідомив виконавчий директор Берлінської виставки Крістіан Геке.

Міжнародна туристична виставка ITB-2019 відкрилася в Берліні / Фото: Танасійчук Ольга. Укрінформ

За словами президента Німецької федерації туристичної індустрії Міхаеля Френзера, до 2030 року кількість туристів в усьому світі сягне 1,8 млрд, що на 400 млн більше, ніж сьогодні. Це ставить галузь перед новими викликами, зазначив він.

Зураб Пололікашвілі, генсек Всесвітньої туристичної організації, зі свого боку підкреслив, що туризм є однією з п'яти найбільших галузей і однією з тих, що найшвидше розвиваються.

Читайте також: Одещина може стати лідером туристичної галузі у Східній Європі - Президент

Міністр економіки і енергетики ФРН Петер Альтмайер у свою чергу звернув увагу на те, що туризм створює величезну кількість робочих місць у багатьох країнах і є одним із двигунів економічного розвитку, передусім у багатьох країнах, що розвиваються. За його оцінками, один німецький турист створює у середньому одне робоче місце у найбільш відвідуваних громадянами ФРН країнах, а залишають німці в таких поїздках у середньому 1200 євро.

Країною-партнером виставки в цьому році є Малайзія.

Як повідомляє Центр розвитку туризму, Україна представлена на ITB національним стендом (45 м.кв.), організатором якого виступила Київська Туристична Асоціація. 

На стенді представлено 5 міст - Київ, Одеса, Львів, Харків та Чернівці, Чернівецька область, а також 10 туроператорів та готельєрів.

Виставка, що є найпровіднішою подібною у світі, проходитиме з 6 по 10 березня. Очікується, що її відвідають близько 170 тисяч осіб, з них 110 тисяч – фахівці. У рамках експо проходить найбільший у світі спеціалізований конгрес у сфері турбізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-