Екомаршрут

Екомаршрут "Чернігівське Полісся" стане першим із "зелених шляхів" області

Укрінформ
Згідно з Планом перспективного розвитку Чернігівської області на 2019-2021 роки, в регіоні будуть створюватись так звані "зелені шляхи" (Greenways). Першим із них стане екомаршрут "Чернігівське Полісся" в Козелецькому районі.

Про це повідомив департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА.

 "Першим таким проектом в області буде "Чернігівське Полісся" у Козелецькому районі. Проект поєднає парк природи "Беремицьке", Міжрічинський регіональний ландшафтний парк, Остерський краєзнавчий музей, Юр’єву божницю та інші історико-культурні та природні об’єкти спільними екологічними маршрутами", - йдеться в повідомленні.

Передбачається, що на "зелених шляхах" буде створена необхідна туристична інфраструктура.

Читайте також: Чумацький шлях і не тільки: Херсонщина пропонує 55 нових туристичних продуктів

Реалізація таких проектів, вважають в ОДА, має сприяти розвитку підприємницької діяльності в галузі готельного сервісу та харчування, реалізації місцевої продукції, прокату спортивного та туристичного спорядження тощо.

Як раніше повідомляв Укрінформ, розвиток туризму – один із п'яти пріоритетів Плану перспективного розвитку Чернігівщини на найближчі три роки. Цей розділ у документі передбачає також реконструкцію Менського зоопарку, розбудову туристично-готельного комплексу "Бреч" у Корюківському районі та природного парку "Беремицьке" в Козелецькому, реставрацію пам’ятки архітектури - комплексу споруд "Поштова станція" в Ніжині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-