Вже є результати відновлення доріг до головних туристичних магнітів – ДАРТ

Вже є результати відновлення доріг до головних туристичних магнітів – ДАРТ

Укрінформ
Державне агентство розвитку туризму підбило підсумки програми "Велике будівництво" з відновлення доріг до головних туристичних магнітів України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДАРТ у Фейсбуці

“Сприяння відновленню доріг до головних туристичних магнітів є одним із головних завдань Державного агентства розвитку туризму України. Тому ще з самого початку створення наше агентство активно співпрацює з Міністерство інфраструктури України та "Укравтодор" для визначення пріоритетних напрямків. Звичайно, попереду ще дуже багато роботи, але вже сьогодні можна побачити перші результати "Великого будівництва”, – ідеться в повідомленні.

Як зазначається, на Одещині відремонтували понад 50 км доріг, які ведуть до морських курортів, зокрема, за маршрутами Кароліно-Бугаз – Грибівка – Санжійка та Приморське – Затока. Крім того, завершили реконструкцію мосту через Хаджибейський лиман на трасі Київ – Одеса.

В Миколаївській області відбулась реконструкція 37 км автошляхів у напрямку до курортного містечка Очаків та Чорноморської коси (траса Нечаяне – Очаків). Тут виклали два шари нового асфальтобетону.

На Херсонщині вперше за 50 років існування дороги у напрямку до заповідника "Асканія-Нова" відбувся її капітальний ремонт. Наразі вже відремонтовано 22 км з підʼїздом до самого заповідника.

У Запорізькій області відновлено дороги до Азовського узбережжя, зокрема торік повністю відремонтували дорогу Василівка – Бердянськ протяжністю 119 км. Окрім того, вперше за 40 років відбулася реконструкція автошляху до курортного селища Кирилівка (42 км).

В Донецькій області відновлено 4,9 км дороги на маршруті до Національного природного парку "Святі гори". У 2022 році планується завершення робіт на відрізку 4,4 км.

На Харківщині у 2021 році відновлено дорогу до села Сковородинівка, де розташований Національний літературно-меморіальний музей Г. С. Сковороди. У 2022 році відбудеться відновлення ще 30 км за маршрутом до водосховища Старий Салтів.

У Черкаській області ведуться ремонтні роботи за маршрутом Канів — Чигирин — Кременчук до Шевченківського національного заповідника, завершення яких передбачається у 2022 році.

На Волині торік було оновлено 45,5 км доріг за маршрутом Піща – Любомль у напрямку до Шацьких озер. Також відремонтовано 22,5 км дороги до озера Світязь за маршрутом Шацьк – Вілиця – Прип'ять – Любохини. Ще 5,6 км автошляхів відновлені на ділянці від села Пульмо до урочища Гряда.

На Хмельниччині наразі вже відремонтували близько 85 км дороги в напрямку від Хмельницького до Кам'янця-Подільського. Залишилось відновити близько 15 км, що заплановано на 2022 рік. Наступного року планується завершення робіт щодо відновлення дороги Кам’янець-Подільський – Стара Ушиця, яка веде до мальовничої Бакоти.

У Львівській області завершили ремонт доріг Східниця – Пісочна, Львів – Пустомити – Меденичі та Мостиська – Самбір – Борислав, які ведуть до курортного міста Трускавець, смт Східниця та до фортів Першої світової війни. У 2022 році планується відновлення автошляхів Київ – Чоп та Сколе – Славське до гірськолижного курорту “Славське”.

У Закарпатській та Івано-Франківській областях наразі відремонтовано 44,6 км дороги Нижні Ворота – Воловець – Міжгір'я. Нею можна дістатися до Національного природного парку "Синевир" та Букових пралісів – об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКО. Також відновлено найдовший маршрут Мукачево – Рахів – Івано-Франківськ – Львів, що проходить через географічний центр Європи, село Ділове на Рахівщині.

Окрім того, активно триває відновлення доріг "Малого карпатського кола", зокрема відремонтовано автошлях Долина – Хуст: 44,4 км у Закарпатській та 45 км в Івано-Франківській областях. Дорога також веде до Національного природного парку "Синевир".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-