Правозахисники: із 2014 року РФ затримала 41 українця за участь у батальйоні Челебіджихана

Правозахисники: із 2014 року РФ затримала 41 українця за участь у батальйоні Челебіджихана

Список
Укрінформ
Починаючи з 2014 року РФ затримала 41 громадянина України за участь у добровольчому батальйоні імені Номана Челебіджихана.

Про це повідомляє Кримськотатарський ресурсний центр, передає Укрінформ.

"Починаючи з 2014 року Кримськотатарський Ресурсний Центр зафіксував щонайменше 41 затримання за звинуваченням в участі у добровольчому батальйоні імені Номана Челебіджихана", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 17 затримань зафіксовано в окупованому Криму, 24 - на окупованій Херсонщині після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Також КРЦ оприлюднив список 24 кримських татар та українців, яких затримали на території Херсонщини.

Читайте також: Чубаров нагадав про мітинг у Сімферополі в 2014 році: Люди не дали Москві бажану картинку

Із повним списком затриманих можна ознайомитися за посиланням.

Як повідомлялося, 1 червня 2022 року верховний суд Росії задовольнив позов генеральної прокуратури про визнання Кримськотатарського добровольчого батальйону ім. Номана Челебіджихана терористичною організацією та забороною його діяльності на території РФ.

Кримськотатарський батальйон імені Номана Челебіджихана - добровольче кримськотатарське формування, створення якого розпочалося на початку 2016 року під час блокади на адміністративному кордоні України з анексованим Кримом, назване на честь Номана Челебіджихана - кримськотатарського політика та громадського діяча Криму, Литви, Польщі, Білорусі. Про ідею створення цього підрозділу вперше заявив кримськотатарський бізнесмен Ленур Іслямов.

Фото: ctrcenter.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-