У Києві після тяжкої хвороби померла кримськотатарська журналістка Гульнара Курталієва

У Києві після тяжкої хвороби померла кримськотатарська журналістка Гульнара Курталієва

Укрінформ
У Києві після тривалої важкої хвороби у віці 65 років померла кримськотатарська журналістка Гульнара Курталієва.

Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Сьогодні, 5 квітня 2024 року, після тяжкої тривалої хвороби у віці 65 років у Києві померла відома кримськотатарська журналістка Гульнара Курталієва", - йдеться у повідомленні.

Фото: Фейсбук / Рефат Чубаров
Фото: Фейсбук / Рефат Чубаров

Гульнара працювала журналісткою кримськотатарської газети «Авдет» - друкованого органу Організації кримськотатарського національного руху (ОКНР) з дня її заснування, 15 червня 1990 року. Пізніше Гульнара Курталієва довгі роки була власним кореспондентом Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ».

"Від імені Меджлісу кримськотатарського народу та себе особисто висловлюю глибокі співчуття доньці Гульнари - Інаєт, рідним та друзям Гульнари Курталієвої у зв’язку з непоправною втратою", - написав Чубаров.

Колектив Укрінформу також висловлює глибокі співчуття доньці, рідним та друзям Гульнари.

За словами головного редактора регіональної редакції Укрінформу Ольги Коростельової, життя Гульнари – постійні випробування та служіння своєму народу та родині.

Читайте також: У Польщі помер відомий політик й активіст українського походження Мирон Сич

В сумнозвісні сталінські часи її предків було депортовано, багато хто помер під час довгої дороги. Хату в Криму віддали російським загарбникам, і Гульнара з сестрами змогла побачити її (лише побачити, та не оселитися) вже після того, як Україна дала змогу кримським татарам повернутися на Батьківщину. Та жити вільно на своїй землі довго не довелося, тож після окупації півострова вона з донькою змушена була переїхати в Київ, а з початком повномасштабної війни - за кордон. Проте вона мужньо витримувала все, що випало на її долю.

Пам’ятаймо її – світлу, порядну, цілеспрямовану і неймовірно сильну людину Гульнару Куртаджіївну Курталієву.

Похорон відбудеться 6 квітня. Церемонія прощання розпочнеться о 13:00 в мечеті села Чайки Київської області, за адресою с. Чайки вул. Винниченка, 7.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-