Чубаров закликав відвідати родини кримських політв'язнів у свято Ораза-Байрам

Чубаров закликав відвідати родини кримських політв'язнів у свято Ораза-Байрам

Укрінформ
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав відвідати сім'ї кримських політв'язнів на Ораза-Байрам – свято, що знаменує закінчення суворого посту та священного ісламського місяця Рамадан.

Про це Рефат Чубаров написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Через два дні завершується місяць Рамазан. Заключною умовою прийняття посту в священний місяць Рамазан є виплата кожним дієздатним мусульманином фітр-садаку (пожертва - ред.). Зрозуміло, кожен із вас самостійно визначиться, як йому слід вчинити з цим обов'язком і які сім'ї потрібно відвідати в дні Ораза Байраму. Я ж лише скористаюся можливістю звернутися до вас, дорогі співвітчизники, відвідати в дні Ораза Байрама також сім'ї кримських політв'язнів, підтримати їхніх дітей і літніх батьків», - написав Чубаров.

Він зауважив, що кількість кримських політв'язнів, позбавлених волі та розкиданих по найбільш віддалених колоніях на території країни-агресора, сягнула 200 людей, дві третини з них – кримські татари.

Читайте також: Політв'язню Мустафаєву призначили обстеження серця лише після скарги правозахисників

Голова Меджлісу акцентував, що серед них, зокрема, брати Узеїр і Теймур Абдуллаєви, яких незаконно позбавили волі на 12 років і 6 місяців та 16 років і 6 місяців відповідно на основі сфальшованих кримінальних справ.

«Діляра ханум Абдуллаєва, мати двох синів-політв'язнів, у своєму зверненні написала: «Звертаюсь до вас із простягнутою рукою». Їй потрібна наша допомога, щоби відвідати синів, кинутих у російські колонії, і тим самим попередити нові страждання, яких їм постійно завдає тюремна адміністрація. Я напишу тут ще раз її номер телефона, який вона вказує в своєму зверненні: +7978 051 9550... І в дні Ораза Байрама, і в наступні дні кожна сім'я кримських політв'язнів, не зломлених російськими окупантами людей, буде оточена нашою увагою та підтримкою», - зауважив Чубаров.

Читайте також: Окупанти планують призвати до лав армії РФ 15 тисяч жителів Криму

Як повідомляв Укрінформ, брати Узеїр і Теймур Абдуллаєви, а також Рустем Ісмаїлов, Айдер Саледінов, Еміль Джемаденов були заарештовані в жовтні 2016 року за причетність до діяльності ісламської політичної партії «Хізб ут-Тахрір», яка в Росії заборонена з 2003 року.

У березні 2020 року Теймур Абдуллаєв був етапований до ФКУ ВК № 2 міста Салават УФСВП Росії в Башкортостані для відбування покарання. Відразу після прибуття до колонії його відправили до штрафного ізолятора. Кримський татарин перебував в умовах ШІЗО понад рік і пов'язує це з відмовою від співпраці з російськими спецслужбами, які відвідували його вже у колонії. За адвокатським запитом колонія надала довідку про покарання політв'язня за час його перебування в Салаваті. Відповідно до неї, Теймура регулярно направляли до штрафного ізолятора за неправильно заправлене ліжко, порушення форми одягу, або за те, що не привітався зі співробітниками адміністрації та закривав відеокамеру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-