Окупанти присудили рік колонії-поселення кримчанину Салімову

Окупанти присудили рік колонії-поселення кримчанину Салімову

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму присудили рік колонії-поселення для кримського татарина Длявера Салімова зі Старого Криму, який відмовився публічно вибачатися для Телеграм-каналу РФ за те, що вимагав у заправника зняти кепку із символом Z.

Про це повідомляє "Крымский процесс", передає Укрінформ.

"Кіровський районний суд у Криму оголосив вирок у кримінальній справі стосовно Длявера Салімова, якого звинувачували у погрозах убивством, за мотивами політичної ворожнечі, заправнику на АЗС через кепку із символом «Z». Суддя Георгій Церцвадзе визнав його винним та призначив покарання у вигляді одного року позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії-поселенні", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що оголошення вироку відбулося в закритому режимі, що суперечить принципу гласності судочинства, згідно з яким оголошення підсумкового вердикту суду завжди має бути відкритим. Привертає увагу і той факт, що суддя перебував у дорадчій кімнаті перед оголошенням вироку не більше 60 хвилин, що виглядає недостатнім часом для ухвалення всебічно вивченого та об'єктивного рішення, а також може вказувати на упередженість судді та наявності у нього вже готового рішення до завершення судового розгляду.

Читайте також: «Радіо Свобода» назвало політичним трюкацтвом суд в Росії над Алсу Курмашевою

До порушення кримінальної справи Салімов відсидів за ці дії адміністративний арешт за статтею про хуліганство, а також сплатив адміністративний штраф за дискредитацію російської армії. За його інформацією, кримінальну справу було порушено після того, як він відмовився на камеру вибачатися і підтримувати «спеціальну військову операцію».

На початку листопада 2023 року дії кримського татарина перекваліфікували на ч. 2 ст. 119 КК РФ – "Погроза вбивством або заподіянням тяжкої шкоди здоров'ю, вчинена з мотивів політичної, ідеологічної, расової, національної чи релігійної ненависті чи ворожнечі або з мотивів ненависті чи ворожнечі щодо будь-якої соціальної групи".

Наступного дня його помістили під варту.

Раніше Укрінформ повідомляв, що кримчанину Дляверу Салімову окупанти запросили 2,5 років колонії-поселення.

Фото: crimean-process.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-