Директору типографії «світить» до 10 років в'язниці за допомогу з «виборами» у Криму

Директору типографії «світить» до 10 років в'язниці за допомогу з «виборами» у Криму

Укрінформ
Гендиректору типографії «Таврида», який сприяв проведенню незаконних виборів у Криму, загрожує до 10 років ув'язнення.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя, передає Укрінформ.

"Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України, генерального директора АТ «Видавництво та типографія «Таврида». Йому інкриміновано пособництво в організації та проведенні незаконних виборів на тимчасово окупованій території півострова (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 111-1 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Прокуратура встановила, що обвинувачений з липня 2023 року обіймає посаду генерального директора окупаційної організації «Видавництво і типографія «Таврида», яке, згідно з розпорядженням уряду держави-агресора, є єдиним на території окупованого півострова виробником та постачальником бюлетенів та інших матеріалів для проведення «виборів», «референдумів» тощо.

Зазначається, що обвинувачений добровільно, всупереч вимогам законодавства України, допомагав державі-агресору у проведенні «виборів» на окупованому півострові.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років з позбавленням права займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з конфіскацією майна, додали у відомстві.

Читайте також: У Криму ще з дев'яностих роздавали російські паспорти - Бутченко

За даними Головного управління СБУ в АР Крим йдеться про Юрія Бабенкова. Під його керівництвом було виготовлено та передано «виборчим комісіям» понад 500 тисяч бюлетенів для голосування на незаконних додаткових виборах депутатів Держдуми Федеральних Зборів РФ в Криму у вересні 2023 року.

Щоб реалізувати цю «рознарядку» окупаційної влади, робітники були змушені працювати цілодобово, навіть у нічні зміни. Відомо, що підприємство, яким керує колаборант, та псевдо «виборчкоми» уклали «контрактів» на виготовлення поліграфічної продукції загальною сумою майже на 2 мільйони рублів.

Як повідомляв Укрінформ, раніше МЗС України заявило, що проведення так званих «виборів» президента Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях України - Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, частинах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України – є незаконним та не матиме жодних правових наслідків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-